14. 5. 2012 13:26 − 2705× − 4

Peugeoty Vlčků kralovaly na Kopné

Poprvé se letos na tratích rychlostních zkoušek objevil kladenský V-Group Racing Team s posádkou Jiří Vlček a Radim Strnad.

Poprvé se letos na tratích rychlostních zkoušek objevil kladenský V-Group Racing Team s posádkou Jiří Vlček a Radim Strnad. Tuto dvojici doplnil ještě Martin Vlček a Richardem Lasevičem. Obě dvojice startovali s vozy Peugeot 206 Kit Car a v samotném závodě si vedli skvěle. Vítězství a druhé místo ve třídě 6, resp. druhé a třetí mezi všemi dvoukolkami je toho jasným důkazem.

Martin Vlček v letošní sezóně absolvoval již úvodní dva rallysprintové závody, a tak byl oproti Jiřímu Vlčkovi ve výhodě. Kladenský jezdec totiž první letošní ostré kilometry absolvoval právě až na Kopné. Vlk ale zdejší tratě zná z předchozích ročníků, a tak bylo otázkou krátkého času, než se rozjede a začne svému jmenovci šlapat na záda. Na úvodní RZ zajel sice čas až na konci první desítky mezi všemi dvoukolkami, ale na druhé zaznamenal již čtvrtý nejrychlejší čas. Svou pozici dokázal vylepšit hned na další rychlostní zkoušce, kde dokázal zajet druhý nejrychlejší čas. " Tyto vozy s burácejícím motorem v otáčkách 9500 a řízené bez pomocí elektroniky a aktivních diferenciálů jsou opravdovými závodními vozy a ozdobou rallyových tratí. Ten kdo tohle auto řídil, moc dobře ví, jak se jezdec „ hodně nařídí“ a co občas prožívá za volantem při vzteklé technice. No a na rozbitých tratích v Kopné obzvlášť. Zdejší tratě mám ale v oblibě, a tak nemohla být lepší příprava na rozjetí před nadcházející Rallye Český Krumlov," shrnul kladenský jezdec.

V podobném duchu se nesla i druhá sekce Rallysprintu Kopná. Na prvním místě ve třídě 6 a na druhém mezi dvoukolkami figuroval Martin Vlček, který startoval s bílým Peugeotem 206 Kit Car, kterého známe pod přezdívkou Sněhurka. Vzhůru mezitím stoupal i kladenský jezdec, který se dokázal posunout na třetí místo.

Na výborném výkonu obou posádek nezměnila ani změna počasí, kdy se na tratě snesl déšť, tak ani závěrečná část soutěže. Martin Vlček dokázal udržet druhé místo mezi dvoukolkami a ve své třídě 6 s přehledem zvítězil. Hned za ním skončil Jirka Vlček s Karkulkou, když za sebou nechal Zimmermanna s Renaultem Clio R3 a domácího jezdce Marcela Svačinu s Citroënem C2 R2. Skalp tohoto jezdce potěšil Jiřího Vlčka, jak mi sám po závodě řekl, potěšil nejvíce. "S výsledkem jsme maximálně spokojeni.Snažili jsme se jet rychle a to zásluhou Marcela Svačiny, kterého jsme chtěli za každou cenu porazit. Před startem bychom podobný výsledek brali všemi deseti! Velký dík patří mechanikům, kteří vozidlo připravili na výbornou a také sponzorům," řekl v krátkosti spokojený Jirka Vlček.

Prioritou kladenského Jiřího Vlčka a Radima Strnada by mělo být v letošní sezóně Mezinárodní mistrovství České republik, a tak dalším závodem pro Peugeot 206 Kit Car řízeným Jiřím Vlčkem a navigovaným Radimem Strnadem – posádkou společnosti V-group s.r.o., která patří do koncesionářské sítě Peugeot ČR, bude v termínu od 25. do 26. května 2012 Rallye Český Krumlov. Na tento 40. jubilejní závod by chtěl kladenský tým pozvat všechny fanoušky a příznivce motoristického sportu.

Komentářů celkem: 4
14. 5. 2012 18:16
0 0
Velká gratulace, všechny R2 za Vámi, tý josmajlík
14. 5. 2012 18:25
0 0
Gratulace Vlčákům a Marcelovi Svačinovi za nahánění.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
15. 5. 2012 09:45
0 0
Jsem rád,že jsem přiměl kluky k rychlostí!smajlík Byl to hezký a těsný souboj,jako už na Kopné bývá mezi námi zvykem..smajlík GRATULUJI..smajlík
15. 5. 2012 18:41
0 0
Tak doufám, že pokračování na Krumlově!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!