14. 10. 2005 00:00 − 2414× − 1

Gilles Panizzi se už nemůže dočkat asfaltu

Jediným, kdo letos pro Mitsubishi vybojoval stupně vítězů, byl Gilles Panizzi. Na Korsice by to rád zopakoval.

Jediným, kdo letos pro Mitsubishi vybojoval stupně vítězů, byl Gilles Panizzi. Na Korsice by to rád zopakoval.

Panizzi byl třetí hned v prvním závodě na Monte Carlu, od té doby ale na dobrý výsledek čeká. Ostatně pak už se jela jediná asfaltová soutěž (Německo), kde Panizzi překvapivě vůbec nestartoval. Není se co divit, že po šotolinovém trápení v Japonsku se už Panizzi nemůže dočkat další asfaltové rally, kterou bude právě Korsická rally.

Panizzi startoval na domácí soutěži na Korsice mnohokrát, největší úspěchy zaznamenal v roce 2000 a 2002, kdy zde vyhrál, v roce 2001 pak byl druhý, pokaždé s vozem Peugeot 206 WRC.

Není divu, když pak prohlašuje: „Miluji tuhle rally – je to nejlepší asfaltová soutěž na světě. Pojedu naplno a doufám, že to dopadne podobně jako na Monte Carlu. Samozřejmě chci vyhrát, ale hodně bude rozhodovat počasí. Každý rok je těžké předpovědět, jaké to bude nahoře v horách. Ale mám rád tyhle podmínky a pokud bude horší počasí, bude to pro nás dobré. Myslím, že je možné skončit na stupních vítězů. Pokud se to povede, budu opravdu velmi šťastný.“


Gilles Panizzi – Monte Carlo 2005

Vedoucí týmu Mitsubishi, Isao Torii, očekává dobrý výsledek i od Harriho Rovanpery a Gigiho Galliho. Ani pro jednoho to ale nebude jednoduché – Rovanperä je specialista na šotolinu a Gigi Galli startuje na Korsice s vozem WRC poprvé.

Torri je si toho vědom, a tak se spoléhá hlavně na Panizziho: „V poslední době jsme ukázali zlepšení výkonu i spolehlivosti. Pro Gilla je to domácí soutěž a my od něj očekáváme dobrý výkon. Od Harriho očekáváme stabilní výkon a vzhledem k tomu, že už má s touto soutěží nějaké zkušenosti, může zajet dobrý výsledek. Gigi zajel dobře v Německu, a přestože zde pojede poprvé, může předvést další pěkný výkon. Naším cílem jsou všechny tři vozy v cíli a konkrétně od Gilla očekáváme dobrý výsledek.“

Převzato z www.wrc.com

Komentářů celkem: 1
Anonym IP:217.112.168.158
14. 10. 2005 23:401
0 0
Gill asi Gigiho pojede, zkusenosti z Korsiky se projevi.. *FF.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!