Hořovická premiéra za námi

Předsevzetí, které si kluci dali před závodem, vrátit se ve zdraví zpět na sever Čech, splnili na 100%.

Ostrou premiéru má za sebou Liberecký AZ PNEU racing. Předsevzetí, které si kluci dali před závodem, vrátit se ve zdraví zpět na sever Čech, splnili na 100%. Pojďme se tedy podívat společně s Lukášem, jak proběhl celý závod.

Hned po probuzení v penzionu bylo jasné, že nám všechny čtyřkolky odjedou. Pohled ven byl zcela výmluvný, „chčije a chčije“. Důležité bude tedy nechybovat a dovézt auto v pořádku až do cíle. První kolo jsme tedy dost vypustili a začali jsme zrychlovat až ve druhé „rundě“. Kombinace suchých pneumatik a místy vlhkého asfaltu přinesla několik lehčích krizovek za které mě spolujezdec Míra ocenil hned několika přízvisky, které ale nelze veřejně publikovat, protože by ho pak čtenáři považovali za dlaždiče a ne za skvělého „mitfáru“ a mechanika. Asi největší krizi přineslo „eso“ cca 1km po startu čtvrté RZ. Podřazení na dvojku přineslo nečekaný smyk, který efektivně řešilo rychlé kontra. Na sedačce spolujezdce se efektivita mého zásahu zřejmě nezdála dostatečná a Míra hledal úchop jako horolezec (tři pevné body). Druhá runda úspěšně za námi. Ve třetí už vypadal povrch dostatečně suchý a tak bylo na čase zkusit zatlačit na pilu. Třetí série RZ nebyla konečně boj o přežití, ale poctivé závodění, což se také ukázalo na časech.

Je třeba poděkovat pořadatelům za skvělou práci, kterou odvedli, jednalo se o perfektně a profesionálně připravenou soutěž která snese srovnání i s podniky MČR. Poděkovat je třeba i společnosti AZ pneu která nám pomáha splnit si dětský sen.

Jak bude team dále pokračovat ? BMW se ale v garáži dlouho neohřeje, protože už 26.5. vyrazí v Okolí Havlíčkova Brodu na tratě rychlostních zkoušek Rally Posázaví. Přípravy teamu jsou tedy v plném proudu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!