Souboj Harrach – Janota znovu na českých tratích

Přihláška od Ernsta Harracha již dorazila a tak se můžou diváci těšit na opakovaný souboj špičkových pilotů Harrach – Janota.

Německy mluvící divize organizačního výboru, kterou vede Karel Mach, si notně vylepšila skóre, když mezi přihlášené účastníky na 40. Rallye Český Krumlov ulovila zahraniční hvězdu, kterou není nikdo jiný než rakouský šampion Ernst Harrach. Ten ale nezůstane mezi německy hovořícími soutěžícími sám.

„Tentokrát stačil jeden telefonát. Když z úst Karla Macha zaznělo, že je mezi historiky na Krumlov přihlášen i Mirek Janota, hned bylo na panství u Harrachů jasno, kde se se svým Mitsubishi Lancer budou nacházet poslední květnový víkend,“ říká ředitel rallye Jindřich Kunc.

Přihláška od Ernsta Harracha již dorazila a tak se v poli historických automobilů můžou diváci těšit na opakovaný souboj špičkových pilotů Harrach – Janota. Poslední proběhl na Historic Vltava Rallye, kde ale do soubojů o vteřinky na tratích rychlostních zkoušek zasáhly technické problémy jejich vozů.

Připomeňme, že Ernst Harrach se stal mistrem Rakouska v automobilových soutěžích v roce 1990 za volantem špičkové Lancie Delty HF Integrale. Čeští fanoušci si jej pamatují z již zmiňované Historic Vltava Rallye, kterou v roce 2011 vyhrál. Ernst Harrach se v současnosti objevuje na soutěžích Mistrovství Evropy historických automobilů s vozem Mitsubishi Lancer 2000 Turbo z roku 1981. V loňském roce obsadil v tomto šampionátu celkové třetí místo v hodnocení kategorie 3.

Mezi německy mluvícími jezdci, kteří jsou přihlášeni do Mistrovství ČR v rally historických automobilů, se objevil další rakouský jezdec, Bernharndt Jensch. Je přihlášen s vozem BMW 2002 Ti, za jehož volantem absolvoval Rallye San Remo v roce 1972 švédský mistr světa Björn Waldegaard.

Další novinky naleznete průběžně na www.rallyekrumlov.cz a www.ckmotorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
17. 5. 2012 19:33
0 0
Další ozdoba pro Krumlovskou rally, je to jedině dobře. Upřímně závidím každému, kdo se dostane se podívat smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!