Představujeme trať 15. ročníku Rallye Posázaví

Do startu druhého podniku Volného poháru České republiky zbývá něco přes týden.

Do startu druhého podniku Volného poháru České republiky zbývá něco přes týden, a tak je načase si představit, rychlostní zkoušky jubilejního 15. Ročníku Rallye Posázaví – memoriálu Ing. Karla Švece.

První rychlostní zkouška bude Lípa – Studénka, která vede přes obce Petrkov, Svatý Kříž, Suchou, Okrouhličku až před horizont ve Studénce. Na této zkoušce bych rád zdůraznil tyto divácká místa -pravé odbočení ve Svatém Kříži po rychlém příjezdu a celá pasáž přes obec, dále technický příjezd do Okrouhličky a levé odbočení na návsi s klasickým esíčkem po odjezdu.

Start RZ Stříbrné Hory – Pohled je na konci obce a po prudkém klesání a přejezdu přes železniční most se trať přes mostek přes řeku Sázavu, lesem dostává až k prudkému odbočení v Utíně. Zde je plánované divácké místo. Další atraktivní místo na této trati je technický sjezd před Dlouhou Vsí, pravé odbočení a průjezd obcí. Cíl je před obcí Pohled.

Třetí rychlostní zkouška začíná za obcí Skuhrov a po lesních pasážích dovede trať jezdce na nejnavštěvovanější místo, a to je průjezd okolo ostrůvku v Lučici. Dále jezdce čeká klesání po dlažebních kostkách a levé odbočení na vedlejší. Krásná pasáž – technické stoupání s esíčky až na konec obce Lučice. Doporučuji prudké odbočení za Chlumem (příjezd pro diváky od Radostína), a lesem až do cíle. Zkouška bude pro letošní rok o několik stovek metrů delší.

Na posádky tedy čeká trať o délce 317 km, z toho 70 kilometrů tvoří rychlostní zkoušky. První důležité datum pro týmy je již tento pátek 18. 5., kdy je první uzávěrka přihlášek za snížené startovné, vyplatí se tedy přihlásit a zaplatit startovné včas.

Veškeré informace k soutěži naleznete na www.tvstudiohb.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!