Pirelli Pohár - eWRC.cz
18. 5. 2012 09:22 − 2817× − 0

Pirelli na Rallysprintu Kopná

I na nejlépe obsazeném rallysprintu v roce 2012 se závodilo v Poháru Pirelli.

Pohár Pirelli má za sebou další dějství seriálu Mistrovství České republiky ve Sprintrally, kterým byl víkendový Autogames Rallysprint Kopná. Jeden z divácky i jezdecky nejoblíbenějších závodů Sprintrally v České republice se v tomto roce odehrál za hodně střídavého počasí. Chvílemi se na účastníky snášely kapky deště, ale občas se na ně i usmálo slunce prosvítající skrze mraky. V nebývale kvalitně naplněné startovní listině závodu ani tentokrát nechyběly posádky sázející na pneumatiky italského výrobce Pirelli, jenž se přihlásily do Poháru Pirelli v němž mohou bojovat o finanční prémie až ve výši 50 000,- Kč

Při Rallysprintu Kopná se dá říci, že bylo vše naopak. Favoritům Poháru Pirelli se nedařilo a posádky, které v posledních závodech několikrát nespatřily cíl, tentokrát bodovaly. Pro výsledkovou tabulku je to příznivý stav, kdy se částečně smažou rozdíly a šanci na úspěch a zisk finanční prémie získá ještě více posádek Poháru Pirelli. Průběžně vedoucí posádce poháru se na Kopné nedařilo. Aleše Kaválka s Jaroslavem Miko tentokrát potrápil technický problém jejich jinak velmi spolehlivého vozu Honda Civic TypeR a odstoupili pro závadu na řízení. Po odstoupení Jana Petra a Renaty Maršálkové se z vítězství ve třídě 5 nakonec radovaly Olga Lounová a Markéta Filáková, čímž se dostaly na druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli.

I ve třídě osm zářila posádka, kde za volantem seděla žena. Martina Daňhelová, kterou naviguje její otec Vlastimil Daňhel, zvítězila ve třídě vozů s objemem motoru do 2000 ccm s vozem Renault Clio Sport. Tučný bodový příděl znamená, že se Daňhelovi dostali na průběžně vedoucí příčku Poháru Pirelli, o niž se dělí s již zmíněnými Kaválkem a Miko. Za Renaultem Clio dcery a otce Daňhelků skončili na Kopné se stejným vozem Milan Michalík s Kamilem Kalíkem.

Mezi šestnáctistovkami si pro další body do Poháru Pirelli dojel loňský účastník Volného Poháru Petr Lukašík, jehož naviguje Martina Mikulášková. Součet bodů za Rally Vrchovina a Kopnou pro Lukašíka znamená, že je třetím jezdcem, který se momentálně dělí o vedení v Poháru Pirelli. René Dohnalovi a Rudolfu Kouřilovi se tentokrát podařilo dojet až do cíle soutěže, a tak se také radují z plného počtu bodu ze Sprintrally Kopná ve třídě 10. Marcela Svačinu jsme zvyklí vídat za volantem vozu Citroen C2 R2 MAX s nímž se na Kopné objevil i tentokrát. Rozpis mu ale četl Ivo Vybíral a společně také získali plný počet bodů, tedy 10 za nejlepší výsledek účastníků Poháru Pirelli ve třídě 6.

V Dívčím Poháru Pirelli vystřídala Martina Daňhelová Olgu Lounovou a ujala se vedení. Uvidíme, zda jej udrží až do závěrečných závodů Poháru Pirelli a získá autokosmetiku SONAX.

Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!