Václav Pech jun. s Mini je připraven do Českého Krumlova

Rallye Český Krumlov patří mezi nejoblíbenější soutěže automobilových závodníků v České republice.

Rallye Český Krumlov patří mezi nejoblíbenější soutěže automobilových závodníků v České republice. I v týmu Václava Pecha jun. je tomu stejně, a proto se již nemůže dočkat o nadcházejícím víkendu startu na čtvrté soutěži Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. „Krumlov má jedny z nejhezčích tratí rychlostních zkoušek, co se u nás jezdí. Vše podtrhuje množství skákacích horizontů, jichž je na Rallye Český Krumlov tolik, co na ostatních soutěžích v ČR dohromady. I když jsou zdejší tratě hodně rychlé, tak nepostrádají technický charakter a většinou se jedou na hodně úzkých silničkách.,“ těší se Václav Pech jun., který v uplynulém týdnu testoval týmový vůz MINI John Cooper Works S2000, 1,6. Opět za přítomnosti anglického technika od firmy Prodrive, která vozy Mini pro rallye staví „S MINI jsme najeli další kilometry při testech a hledali jsme vhodné nastavení pro Rallye Český Krumlov. Zase jsme auto o trochu víc vylepšili a podařilo se nám najít nastavení podvozku a diferenciálů, se kterým jsem spokojen. Krůček po krůčku naše auto dostáváme dál a snažíme se podvozek, který je předností našeho vozu, dotáhnout do ideální podoby pro české asfalty,“ komentuje uplynulý dvoudenní test Václav Pech jun., který se tak připravoval na další střetnutí s kompletní špičkou automobilových rallye v České republice.

Rallye Český Krumlov každoročně láká tisíce fanoušků k návštěvě legendární soutěže, jenž v tomto roce slaví 40. výročí. Václav Pech jun. zde zažil chvíle vítězství, ale i dramatické okamžiky. „Jeden rok jsme na Krumlově měli snad 13 defektů v jednom závodě. Myslel jsem, že se něco takového snad ani nemůže stát. Částečně tomu tehdy pomohla vadná sada pneumatik a z části i já, protože Krumlov je hodně zrádný na kameny v krajnicích. Musíme být připravení na všechny druhy počasí, velmi často jsme zde zažili bouřku úplně z nenadání, kterou ani zkušení meteorologové nezaznamenali včas a potom celé startovní pole mělo špatně obuté pneu. Extrémem byl loňský rok, kdy lilo od startu až do cíle poslední rychlostní zkoušky,“ vzpomíná na předchozí závody v Krumlově Václav Pech jun. Fanoušci, kteří se do Českého Krumlova vydají na rallye, ale hlavně místní, by měli vědět, že v úterý 22.5.2012 se od 14:00 uskuteční autogramiáda Václava Pecha jun. a Petra Uhla na čerpací stanici EuroOil ve Včelné u Českých Budějovic. Bude zde opět příjemná atmosféra, jako bývá na všech autogramiádách EuroOil-invelt teamu.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 25. května v 16.00h rychlostní zkouškou v areálu výstaviště v Českých Budějovicích a na posádky čeká během dvou dnů trať dlouhá 574km. Cílovou rampu v krumlovské  Jelení zahradě projede vítězná posádka v sobotu v 16.36h „Vyhlášení výsledků v Jelení zahradě před tisíci diváky s ohňostrojem je jedinečné,“ dodává dobře naladěný Václav Pech jun.

Komentářů celkem: 21
23. 5. 2012 19:45
0 0
Poslední věta: smajlík a já doplním ještě dvě jména, protože na ty se bude pekelně dlouho vzpomínat: Triner a Arazim, smekám před nima a těším se, že pojedou ještě dlouho.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!