Rosťa Kutěj - eWRC.cz
22. 5. 2012 14:36 − 2840× − 0

Auto Terš racing team před rallye Posázaví

Posádka Auto Terš motorsport racing teamu právě finišuje s přípravou na druhý podnik Volného poháru České republiky v rallye.

Posádka Auto Terš motorsport racing teamu Jiří Terš jun. a Tomáš Popelík právě finišuje s přípravou na druhý podnik letošního ročníku Volného poháru České republiky. Se svým vstupem do letošní sezony není posádka příliš spokojena. Po právě skončené rallye Hořovice, úvodním podniku letošní sezony, by se nadšení hledalo v týmu jen těžko.

„Nedařilo se nám jet tak rychle, jak bychom chtěli. Hlavně ráno jsem byl na vodě zbytečně opatrný a ztrácel jsem více času, než bylo zdrávo. Odpoledne se to zlepšilo, udělalo mi radost, že ztráta v jednotlivých RZ se v provnání s ostatními neustále snižovala.. A to je jednoznačně pozitivní.“ říká k průběhu soutěže Jiří Terš jun. „Závodění jako takové nás bavilo, bylo to těžké a tak to máme rádi. Raději budeme bojovat o páté místo z deseti než o třetí ze čtyř.“

„Týmu se podařilo odstranit potíže, které se objevili během testu. Auto po celou dobu soutěže fungovalo optimálně. Jsem rád, že se nám podařilo vyřešit technické potíže a zbývá jen doufat, že se bez nich obejdeme i po zbytek sezony.“ dodává Jiří Terš jun.

„Soutěž samotná byla poznamenaná nováčkovskou daní. Na jednom místě jsme měli krásnou chybu v rozpisu, ale osobně jsem s průběhem celkem spokojený.“ říká z pohledu horkého sedadla spolujezdec Tomáš Popelík.

„Co se nám opravdu líbilo, byla organizace soutěže, nic se nezdržovalo, vše plynule navazovalo na sebe. O posádky bylo dobře postaráno a pořadateli z ASK Hořovice za to děkujeme.“ dodává posádka.

Dalším podnikem Volného poháru je už tento víkend oblíbená Rallye Posázaví. Jirko, jste na soutěž připraveni?

Jak vidíš tak právě máme auto na zvedáku a připravujeme:)

Nějaký problém?

Ale kdepak, jen běžná kontrola. Přece jen na soutěž to nemáme blízko a nechceme něco přehlédnout. Zdá se, že až na pár maličkostí jsme dobře připraveni. Zbytek je doslova v našich rukou.

Tomáši, Posázaví jsi taky ještě nejel vid?

Nejel:) Takže nás znovu čeká náročné závodění v neznámých podmínkách, ale těším se. Jediné, z čeho mám trochu obavu, je to, že v naší třídě startujeme jako první. Ale startovní pozici si člověk nevybírá.

Posádka se na vstříc ostrým kilometrům vydá v sobotu ráno z letiště Havlíčkův Brod.

Pánové, přeji vám oběma mnoho zdaru.

Děkujeme. Poděkovat chceme i našemu hlavnímu partnerovi, firmě Extralevnepneu.cz, dále partě od Jiří Terš autoelektro, mechanikům, rodinám a dalším lidem, bez jejichž pomoci bychom se na startu nemohli objevit.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!