Udrží Roman Kresta vítěznou krumlovskou sérii?

Rallye Český Krumlov je v posledních letech zaslíbeným závodem posádky Adell Mogul Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross.

Rallye Český Krumlov je v posledních letech zaslíbeným závodem posádky ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross. Statistika Romana Kresty čítá už sedm vavřínů na jihočeském závodě, loni opanoval soutěž popáté v řadě. Stejně jako v minulé sezoně pojedou Roman Kresta s Petrem Grossem na voze Škoda Fabia S2000.

Rozkvetlá příroda, ale rovněž specifické počasí a nevyzpytatelné bouřky. Taková je kulisa posledních ročníků Rallye Český Krumlov, která letos slaví čtyřicetiny. Právě Roman Kresta je jednoznačně nejúspěšnějším účastníkem tohoto závodu, který má v letošním kalendáři Mediasport MMČR pořadové číslo 4. Avšak vicemistr 2011 Jan Kopecký v Českém Krumlově loni chyběl, letos se postaví na start v roli lídra šampionátu a na domácích tratích doposud neporaženého jezdce. Dokáží tuto statistiku Roman Kresta s Petrem Grossem přerušit a posunout počet prvenství v řadě na číslovku 6?

„Honza Kopecký zatím doma vše vyhrál a v Českém Krumlově udělá maximum pro další kvalitní výsledek. Vždy jsme byli kousek za tím, tentokrát doufám, že se nám ho podaří ještě více potrápit. S Petrem Grossem máme krumlovské tratě rádi, na jih Čech se rádi vracíme.

Do vývoje závodu určitě může promluvit počasí, což naznačují i současné předpovědi. Osobně bych si proměnlivé podmínky či vodu přál, ale je to otázka. Českokrumlovské rychlostní zkoušky jsou zrádné, což souvisí i s jejich rychlejším charakterem. A samozřejmě na vodě budou ještě o poznání těžší.

Delší erzety jsou v harmonogramu krumlovské soutěže až v sobotu, ale už páteční mohou mnohé napovědět. Určitě nasadíme vysoké tempo a uvidíme, jak pojedou konkurenti. Protože se domnívám, že to v okolí Českého Krumlova nemusí být jen o nás dvou. Ve hře s jistotou bude Václav Pech, Jaromír Tarabus, stejně jako navrátilec Pavel Valoušek,“ říká před startem Roman Kresta.


Foto: Josef Petrů

Loni zamíchala výsledkovou listinou krumlovské soutěže už úvodní etapa, kterou provázely ukrutné podmínky. Přesto lze předpokládat, že se „chleba“ bude definitivně lámat v průběhu druhého dne. Na měřených testech Kohout, Malonty a Lipno. Kohout posádky absolvují v opačném směru, změnou prošla i zkouška nad Lipnem, která má nově okruhovou podobu.

„Trať letošního ročníku je krumlovská klasika posledních let. Jen je škoda, že pořadatelé letos nemohou zařadit technicky náročný začátek RZ Slavkov. Přesto ostatní zkoušky patří k nejnáročnějším v celém šampionátu, pro jezdce i diváky bude určitě velmi zajímavá nová varianta okruhové RZ na Lipně,“ popisuje spolujezdec Petr Gross.

Stav MMČR 2012 (3/8): Kopecký 150, Kresta 76, Pech 69, Tarabus 50, Valoušek 47, Semerád 43


Foto: Josef Petrů

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 25. května v 16 hodin atraktivní diváckou zkouškou na českobudějovickém výstavišti. Etapa bude následně pokračovat šesti testy na třech úsecích, druhou sekci absolvují posádky za tmy. Také ve druhé etapě (26. května) se bude soutěžit na sedmi zkouškách, vítězná posádka dojede na cílovou v Jelení zahradě v Českém Krumlově v 16:33 hod. Trať Rallye Český Krumlov měří 549,44 km.

Komentářů celkem: 8
22. 5. 2012 19:46
0 0
Romanovi bych to přál, ale pokud nebude mít Honza žádnej velkej problém, tak vyhraje
22. 5. 2012 20:08 Upraveno 20:21
0 0
tipuju, ze vyhraje Honza, ale Roman do toho tady pujde vic po hlave a nemusi to byt tak jednoznacne jak jinde a kdyz bude vse klapat a bude spravna konstelace, tak muze vyhrat i Roman, ale asi jen tesne..
22. 5. 2012 20:10
0 0
Nejsem zrovna fanoušek Kresty, ale kdo jiný by mohl konečně dokázat porazit Kopeckého??? Kresta na to má a já doufám, že v Krumlově dokáže vyhrát a alespoň trochu zdramatizuje boj o titul...smajlík
22. 5. 2012 20:25
0 0
Podle jednoho rozhovoru, kde Roman rekl, ze by chtel vyhrat aspon jeden zavod to vyznelo, ze titul vzdal.. Realne.. S 1 vitezstvim titul ziskat nelze..
22. 5. 2012 20:50
0 0
Raději bych ho opět viděl v nějakém sprintu s WRCčkem, než v nudném velkém mistráku hlídat druhé místo.
22. 5. 2012 22:02
0 0
Honza taky nemuze jet vsude bezchybne s bezchybnou technikou. Cili pokud Roman bude tlacit a nenecha Honzu odjet, muze rozhodnout drobnost smajlík
23. 5. 2012 06:29
0 0
Kopeckého materiální zázemí je pro letošní šampionát rozhodující a od toho se vše odvíjí.Přesto souhlasím s PEŤANEM 72.Od začátku pojede hodně rychle a na hraně.
23. 5. 2012 15:05
0 0
Regular John:už si letos na závodě velkého mistráku byl ? mě nepřišlo ,že by Roman jen kontroloval ,zkus se podívat třeba na onboardy smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!