22. 5. 2012 19:15 − 2613× − 1

Právě vychází magazín Rally 4/2012

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Pozvánka Rally Č. Krumlov, Rally Krkonoše

Jaromír Tarabus – Kresta Racing byl nejlepší možnou volbou

Po roční pauze se Jaromír Tarabus s Danem Trunkátem vrátili do dvoudenních závodů. Ford však nahradila Škoda Fabia S2000 z dílen Kresta Racingu. Na Šumavě je dovezla k bronzové pozici.

Jiří Vrkoslav – Škodovák tělem i duší

Jiří Vrkoslav oslavil v únoru třicetiny. Bydlí v malé vesničce u Semil v Podkrkonoší. Je velkým fandou automobilových soutěží. Začínal ve Volném poháru se Škodou 130 LR. V současné době krotí splašené koně pod kapotou pohárové Škody Fabia R2.

Přeběhlíci 4 – Jaroslav Pešl

Kamikadze v motoristickém sportu

Vozy Mitsubishi Lancer Evo IX v černém designu MH Racing teamu nelze na domácích tratích přehlednout. Společně s Martinem Hudcem pilotuje druhou týmovou "devítku" Jaroslav Pešl. Stejně jako jeho týmový kolega, není odkojený soutěžák, ale jeho začátky jsou spojeny s off road maratóny.

Reporty

Šumava Rally Klatovy – Kopecký dosáhl na hattrick
Vltava Historic Rally -

Pastva pro oči i uši

Rally Lužické hory – Tomáš Kostka nenašel ani v Hrádku soupeře

IRC: Tour de Corse

Špičková konfrontace pro Sorda

Korsický ostrov nabídl zajímavé setkání dvou koncepcí vozů Super 2000. Nakonec bral vítězství Dani Sordo s Mini John Cooper Works S2000 1,6T před klasickými dvoutisícovkami Jana Kopeckého a Pierra Campany. Český pilot byl nejúspěšnějším jezdcem do počtu prvenství v měřených testech.

Andreas Aigner – Z moravského clia rovnýma nohama do IRC

Šampiona PWRC z roku 2008 Andrease Aignera v posledních letech sužovaly finanční problémy, kvůli kterým se stáhnul z mezinárodní scény a soustředil se na vybrané starty v Rakousku. Nečekaná dohoda s automobilkou Subaru však pro pilota ze Štýrska znamená novou příležitost v seriálu IRC. Při úvodním startu dojel na Korsice dvanáctý.

Peugeot 208 R2

Nové lvíče přebírá štafetu

Francouzská automobilka Peugeot představila první soutěžní zbraň, vyvinutou na základě nové modelové řady 208. "Dvěstěosmička" je už čtvrtou generací kompaktních rally vozů se lvem ve znaku. Navazuje na populární modely 205, 206 a 207. Verze R2 debutovala na letošní Tour de Corse, v roli předjezdce s ní startoval Stéphane Sarrazin.

Rally Argentina – Sébastien Loeb pokořil další metu

V Argentině se světový šampionát zase vrátil do starých kolejí. Sébastien Loeb s citroënem opanoval posedmé v řadě Argentinskou rally, v historii MS triumfoval už po sedmdesáté. Záda mu po většinu závodu kryl Mikko Hirvonen, až v poslední zkoušce po smůle Sorda poskočil na bronzový stupínek Mads Östberg.

Martin Prokop exkluzivně pro magazín Rally

Portugalská rally 1980 – Zavři oči a jeď!

Letošní Portugalská rally zaskočila novodobé soutěžní "primadony" nepříznivým počasím a téměř všichni favorité zůstali na trati. Není to poprvé, kdy na nejzápadnější výspě Evropy v březnu prší. Ročník 1980 se zapsal do historie nejen nevlídným počasím, ale především neuvěřitelným výkonem Waltera Röhrla, který v mlze deklasoval svého týmového kolegu Markku Alena. Dvojnásobný mistr světa nedávno oslavil své 65. narozeniny.

Komentářů celkem: 1
23. 5. 2012 17:091 Upraveno 17:10
0 0
Kopím časopisy 1.ročníku 2000! Celý, nebo i jednotlivé čísla.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!