Jubilejní Krumlov s menším počtem speciálů

Ropro Clio R3 Czech Trophy 2012 pokračuje třetím podnikem. Tím bude 40. ročník Rallye Český Krumlov (25. – 26. května 2012).

ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012 pokračuje třetím podnikem. Tím bude 40. ročník Rallye Český Krumlov (25. – 26. května 2012). Jihočeská soutěž, zasazená do okolí úchvatného Českého Krumlova, ale není pro registrované posádky takovým tahákem, jak se původně očekávalo.

Seznam registrovaných posádek eviduje čtyři účastníky ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Zejména překvapuje neúčast doposud neporaženého Petra Bryndy. Příbramský pilot dává přednost aktivitám v roli technika a mechanika. Přihlášku do Českého Krumlova neposlal ani Luboš Minařík, domácí soutěž vypouští i Pavel Kundrát.

Jihočeský pilot těsně před uzávěrkou přihlášek start z rodinných důvodů odvolal. “Je mi to velmi líto, že budu při krumlovských kulatinách chybět, ale v současné době nemám jiné východisko. Ale věřím, že se svezu v dalším průběhu sezony, třeba při Rally Příbram,” věří Kundrát.

Za této situace je jasným favoritem třetí muž průběžného pořadí dvoukolek MMČR 2012 Josef Peták, jenž na předchozím závodě v Klatovech dojel druhý za Bryndou. Dvojici Josef Peták – Alena Benešová patří startovní číslo 14.

Druhou nejvýše nasazenou dvojicí jsou Milan Kneifel s Jaroslavem Blažkem. Zlínská dvojice Šumavu vynechala. Vzhledem k rozložení sil pomýšlejí v Českém Krumlově na výraznější bodový zisk do Clio R3 Trophy, stejně jako na zisk finanční prémie.

„Na start Rallye Český Krumlov, která slaví významné jubileum, se moc těšíme a věříme, že se na náročných zkouškách po obou březích Vltavy pěkně svezeme. Avšak v autě jsme od Valašky neseděli, takže ze začátku pojedeme trochu opatrněji. A hlavně doufám, že loňská smůla, která nás potkala po RZ na českobudějovickém výstavišti bude někde hluboko zakopaná… Velkou neznámou bude počasí, takže musíme být připraveni na jeho májové rozmary. Bohužel se nám nedaří zcela naplňovat náš rozpočet, takže naší prioritou bude umístění v Clio R3 Cupu a zisk co největšího finančního bonusu za umístění,“ nastínil Milan Kneifel (str. č. 25).

„Minulý týden jsem s kamarády na enduru vydatně potrénoval v rumunských Karpatech, takže doufám, že všechny rány se do startu úspěšně zhojí,“ doplnil zlínský pilot. Roman Štefan a Jiří Trojan jsou dalšími do party účastníků pohárového klání Renaultů. Oba si vzájemný duel vyzkoušeli už na Šumavě. Po Trojanově havárii byl v cíli úspěšnější R. Štefan. Rodák z Katovic Jiří Trojan bude určitě na jihu Čech pomýšlet na odvetu.

„Jezdíme za krumlovský ČK Motorsport, ale domácím závodem pro nás byla spíše Šumava. Přesto se do Českého Krumlova tradičně těšíme. Bohužel havárie na Šumavě znamenala citelný zásah do rozpočtu i do přípravy clia na krumlovský závod. Přesto věřím, že vše nakonec zvládneme a vůz vydrží celou porci ostrých kilometrů,“ říká Jiří Trojan.

Stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (2/7):

1. Brynda 50, 2. Peták 38, 3. Minařík 20, 4. R. Štefan 18, 5. Kneifel a Kravec 16, 7. Trojan 14

„ROPRO Clio R3 Czech Trophy míří do úchvatného prostředí Českého Krumlova, kam se všichni rádi vracíme. Na startu uvidíme čtyři posádky, což je sice méně, než jsem předpokládal, přesto věřím, že stejně jako na Šumavě budou bojovat o přední příčky ve dvoukolkách a třídě 5. Fanoušky chci pozvat do našeho zázemí na českobudějovickém výstavišti, kde si budou moci zblízka prohlédnout jednotlivé speciály Renault Clio R3,“ říká promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy Zdeněk Pekárek.

Rallye Český Krumlov je rozdělena do dvou etap. První se sedmi rychlostními zkouškami odstartuje v pátek 25. května v 16 hodin na českobudějovickém výstavišti. Také druhý den čeká na účastníky sedm měřených testů, první posádky jsou očekávány v cíli v Českém Krumlově krátce po půl páté odpoledne. Celkem měří Rallye Český Krumlov 549,44 km. Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!