Sýkorův nejlepší výsledek na Kopné

Hned po skončení Rallysprintu Kopná, na jehož trati vybojoval svůj doposud nejlepší výsledek, čekal Jana Sýkoru velmi zajímavý zážitek.

Hned po skončení Autogames Rallysprintu Kopná, na jehož trati vybojoval svůj doposud nejlepší výsledek, čekal Jana Sýkoru velmi zajímavý zážitek – spolu se svými mechaniky se vydal do sídla M-Sportu pro fiestu WRC.

Na populární Kopné se západočeské posádce v minulosti nikdy příliš nedařilo. Také letos do ní vstoupila až jedenáctým časem. „První dvě erzety – Májová a Kameňák – mi svým charakterem příliš nevyhovují. Nebezpečí velkých náletů na úzkém v lese ještě zvyšuje mnoho vytahaných nečistot. Naopak s rychlostní zkouškou Kopná už máme dostatek zkušeností z minulých let. Je technická a moc se nám líbí,“ vrací se k úvodu soutěže Honza, který se postupně dostával do jezdecké pohody. Navíc – po startu do druhé sekce podstatně narostly jeho šance na dobrý výsledek. „Na rozdíl od mnoha soupeřů jsme se parádně trefili do gum. Pro Rakovou jsme obuli vepředu slick a vzadu média, na druhý průjezd Kopné jsme vzhledem k sílícímu dešti přehodili na předek mokré, které jsme vezli jako rezervy. Skvěle trefená volba nám pak pomohla získat dobré tempo,“ svěřil se Syky, který už věděl, že má šanci přivézt z Moravy nečekaně naditý balík bodů do tabulky šampionátu.

Ve třetí sekci sváděla posádka lanceru se startovním číslem 10 vyrovnaný souboj s piloty speciálů Škoda Fabia Super 2000 Václavem Dunovským a Jozefem Bérešem. S poděbradským pilotem nakonec prohrála o pouhých devět desetin. „Na závěrečné vložce jsem se v přírodním retardéru z kopce dolů na šotolině nevyvaroval drobné chybičky a musel jsem jí řešit dlouhým ztrátovým smykem. Chtěli jsme Dunu udolat, ale zase ne za cenu extrémního rizika. Jel fantasticky a nám nezbývá, než mu pogratulovat. S výsledkem na Kopné jsme přesto maximálně spokojeni. V dané konkurenci domácích pilotů je asi maximem. Mnozí totiž mají s tratí obrovské zkušenosti. Jasné nám to bylo už při prvním průjezdu seznamovacích jízd, kdy bylo na silnicích patřičně nagumováno,“ nemůže si odpustit mírné rýpnutí blovický soutěžák.

V uplynulém týdnu se na diskusním foru ewrc i na facebooku hodně diskutovalo o případné změně techniky, do níž by mohli Jan Sýkora s Martinou Škardovou brzy usednout. „Náš kamarád z Prahy nás požádal o přivezení fiesty WRC. Výlet do nádherného a obrovského sídla M-Sportu jsme si s mechaniky Mírou Houdkem a Lubošem Holým samozřejmě nenechali ujít. Byla to zajímavá zkušenost. Zážitkem bylo už jen sjíždění z vleku s tímto nádherným, dokonalým a přesto vlastně jednoduchým autem,“ uvádí Jan Sýkora věci na pravou míru.

Foto: Marek Sekáč

Komentářů celkem: 2
23. 5. 2012 22:42
0 0
Martině to u Fiesty sluší...nejen u fiestysmajlíksmajlík
23. 5. 2012 22:45
0 0
To sluší smajlík ale za žádnou cenu jí nechce pustit....takové auto bych jim přál smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!