25. 5. 2012 10:52 − 2521× − 0

Martin Semerád slaví narozeniny v Krumlově

Martin Semerád má před sebou premiéru na Rallye Český Krumlov a část týmu bude ale závodit i na Slovensku.

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou mají letos hodně nabitý program. Absolvovali téměř všechny rallysprinty a všechny dvoudenní soutěže Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kde jim průběžně patří první místo v kategorii produkčních vozů ve třídě 3. Vedou i hodnocení juniorů a v této dobré pozici vyrážejí na 40. Rallye Český Krumlov, která odstartuje v pátek 25. května v 16:00 na výstavišti v Českých Budějovicích. Pro Martina Semeráda to bude opět premiéra na této soutěži, ale její nástrahy mu jistě dokáže pomoci rozpoznat zkušený spolujezdec Bohuslav Ceplecha, jenž v Krumlově už v minulosti závodil s Josefem Semerádem. „Moc jsme toho tady spolu s Pepou neodjeli, protože nás postihla technická závada hned na první rychlostní zkoušce Tisovka, která se letos navíc nejede. Zajímavé na tom bylo to, že jsme odstoupili ve stejném místě, kde o rok před námi Pepa s Leošem Čapkem odstoupil také. Místní nás tam tedy už znali a říkali, že na nás čekali…:) Krumlov je hodně těžká soutěž a znalosti tratě tady hrají velkou roli. Je tady třeba schovaných hodně kamenů v trávě, o nichž zkušení soutěžáci ví, ale pro nás jsou to nové věci. Myslím ale, že jsme připraveni,“ říká po seznamovacích jízdách spolujezdec Bohuslav Ceplecha.

Českokrumlovská rally je proslulá krásnými rychlostními zkouškami, kde nechybí četné skoky. Jak se na skákání dívá Martin Semerád? „Je pravda, že v rozpisu máme poznamenáno několik horizontů, že skočí. Protože ale nemám s místními skoky příliš zkušenost a nevím, jak který nakopává a jaký bude dopad, tak je budu raději spíše prodávat a nechci na nich riskovat. Na skoku můžu získat desetinky, ale ztratit celý závod. Navíc po velké havárii na testu před Rally Pačejov jsem ke skokům obecně zdrženlivější…“, vysvětluje Martin.

Martin Semerád má za sebou tři roky zkušeností v mistrovství světa, kde závodil převážně na šotolinových rychlostních zkouškách. Zde jsou noční průjezdy rychlostní zkouškou jen výjimečné, proto jsme se Martina zeptali, jak on vnímá jízdu s použitím světelných ramp, a zda-li je příznivcem nočních rychlostních zkoušek. „Závodění v noci mi nevadí. Naopak má to něco do sebe. Na silnici pak jsou vidět horizonty, které ve dne člověk sotva postřehne a dobrý rozpis je základ. Noc je spíše obtížnější pro mechaniky, kteří musí dlouho dělat na autě a když k tomu pak druhý den mají závoďák připravovat hned ráno, tak je to pro ně asi dost náročné, ale taková je rally,“ dodává Martin Semerád, který den před startem 40. Rallye Český Krumlov oslavil své 22 narozeniny. „Oslavy si necháme až po závodě, bude-li co oslavovat. Teď se soustředím na start soutěže, kde chci hlavně dojet do cíle a nepoškodit auto. Čeká nás hodně dlouhá soutěž, která je dost zrádná. Často se tady jede v hodně úzkém a velmi vysokou rychlostí. Některé lesní úseky také dost kloužou. Chci začít s rozvahou a hlavně bodovat,“ uzavírá Martin Semerád, který je připravený na start 40. Rallye Český Krumlov.

Semerád Rally Team se pro nadcházející víkend musel rozdělit na dvě poloviny, protože bude bojovat na dvou frontách současně. Bílomodré Mitsubishi Lancer EVO IX Martina Semeráda se bude pohybovat po tratích rychlostních zkoušek Rallye Český Krumlov, ale druhá polovina týmu se bude starat o další týmový vůz na Rally Tríbeč na Slovensku, kam jej tým pronajal.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!