17. 10. 2005 00:00 − 2351× − 0

Loeb bere jedině vítězství

Novopečený šampión Sebastien Loeb zopakoval, že na Tour de Corse chce strašně moc vyhrát.

Novopečený šampión Sebastien Loeb zopakoval, že na Tour de Corse chce strašně moc vyhrát. Zároveň ale připouští, že největší překážkou mu může být nevyzpytatelné počasí.

Loeba provází na Korsice smůla. V roce 2003 začalo pršet, Loeb v dobře rozjetém závodě udělal hodiny, ztratil téměř 10 minut a nakonec dokončil až na 13. místě. Ani loni nevyhrál, když skončil až druhý za Markko Martinem.

„Neskrývám, že tuhle soutěž chci opravdu vyhrát. Říkám, že chci vyhrát, ne že vyhraji. Chci zvítězit především proto, že se to jede ve Francii. Budou tam všichni moji známí a budeme podporováni tisíci fanoušky. V neposlední řadě bych rád vyhrál i proto, že už mi jednou uteklo vítězství mezi prsty.“

„Xsara WRC je na asfaltu výborná a bude jen na mně, zda toho dokáži naplno využít. Pokud bude sucho, můžeme zopakovat scénář z Německa. Pokud bude pršet, podobně jako v roce 2003, může se stát cokoliv. Jízda se sliky na mokru je hodně choulostivá a nebezpečná, žádná sranda. O tom ale rally je. Každopádně pojedeme naplno, ať se děje co se děje,“ slibuje Loeb.


Loeb při Tour de Corse 2003
Foto: Tým

Loebovo ambice trochu krotí šéf týmu Guy Frequelin, který chce vidět obě svá auta v cíli na bodech. Ačkoliv má Citroen na Peugeot luxusních 22 bodů k dobru, Frequelin nechce riskovat a rád by si titul mezi týmy pojistil co nejdříve. Co víc, on hledí ještě dále: „Náš návrat v roce 2007 je stále v jednání a pokud máme mít lepší šance na návrat, musíme předvést výsledky.“

Uvidíme, jakou taktiku nakonec Loeb zvolí a zda se dočká svého vytouženého prvenství.

Převzato z www.wrc.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!