Sepp Wiegand vyzkouší před Rally Targa Florio okruhy

Sepp Wiegand nastoupí do závodu okruhového poháru Volkswagen Scirocco R-Cup v Rakousku.

Sepp Wiegand nastoupí do závodu okruhového poháru Volkswagen Scirocco R-Cup v Rakousku. Překvapení letošní sezóny Intercontinental Rallye Challenge si tak vyzkouší pro něj zcela novou disciplínu a zároveň potrénuje na nadcházející podnik IRC – Targa Florio Rally di Sicília. Jedenadvacetiletý Němec je v hodnocení jezdců na 4. příčce, spolu s vedoucím Mikkelsenem jako jediní dokázali bodovat ve všech odjetých podnicích.

"Jsem nadšený, že pojedu tento závod. Existuje velký rozdíl mezi rally a okruhy, ale doufám, že se hodně naučím o čisté jízdě a ideální stopě. Nejdůležitější je, že je to dobré pro trénink. Bude to můj první závod na okruhu, takže pro mě bude vše nové. Neznám své konkurenty, a tak ani nevím, co očekávat," vyjádřil se k okruhovému závodu v Rakousku Sepp Wiegand, jinak jezdec Škoda Auto Deutschland.

"Není to přímo příprava na Targa Florio, ale jako celkový trénink. Možná mi to pomůže dozvědět se, jak zrychlit na výjezdech ze zatáček, protože to bude rychlejší rally," myslí už na sicilskou soutěž německý talent. Rally Targa Florio začíná speciální rychlostní zkouškou Citta Di Palermo ve čtvrtek 14. června 2012. Soutěž měří skoro 170 km.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!