Rujbra s Nesvadbou na Krumlově zastavila převodovka

Českokrumlovská soutěž patří k nejkrásnějším soutěžím, což ke konci května potvrzuje slunečné počasí a krásná příroda.

Rallye Český Krumlov byla čtvrtou soutěží Mediasport.cz Mezinárodního Mistrovství ČR v rally a pro KRTZ Racing Team se jednalo o druhou soutěž, kterou v rámci MMČR absolvovali. Českokrumlovská soutěž patří k nejkrásnějším soutěžím, což ke konci května potvrzuje slunečné počasí a krásná příroda v okolí tratí rychlostních zkoušek. Pro Patrika Rujbra to byla vůbec první účast na této soutěži. Naopak spolujezdec Richard Nesvadba už tuto soutěž několikrát absolvoval a to ještě za éry vozů WRC po boku Karla Trojana. V letošním roce se jel jubilejní čtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov a na startu se sešla kompletní špička a ve třídě 3 tomu bylo nejinak. Na všechny posádky pak pořadatelé připravili celkem čtrnáct rychlostních zkoušek, kde nechyběly legendární Malonty či zkouška Ján, které se rovněž přezdívá Col de Sv. Ján.

První etapa čítala sedm rychlostních zkoušek včetně dvojího průjezdu těžkým Jánem. Po několika dlouhých letech se taktéž na pátek umoudřilo počasí, když se nedostavil tradiční páteční déšť, ale vytrvale svítilo sluníčko. I díky tomuto faktu úvodní superspeciální rychlostní zkoušku navštívilo mnoho diváků. Posádka KRTZ Racing Teamu zajížděla v první etapě časy na hranici druhé a třetí desítky absolutního pořadí. Po první etapě tak drželi celkové jednadvacáté místo a ve třídě 3 okupovali Patrik s Richardem třinácté místo. „Vzhledem k tomu, že jsem jel tuto soutěž poprvé, jeli jsme v klidu, s cílem dojet na cílovou rampu. Nedělali jsme si ambice na žádné čelní umístění. Již při tréninku jsem konstatoval, že „erzety“ jsou sice krásné, ale hodně náročné,“ říká Patrik Rujbr. „Pro mě to bylo po dlouhé době zase absolvování Krumlova s rychlou čtyřkolkou. Hned na druhé RZ jsme v rychlé levé zatáčce zažili horkou chvilku, kdy jsme se vyhýbali docela velkému kamenu vyhozenému do ideální stopy. Moc se mě nezdá, že by takový šutr vyhodilo nějaké auto před náma…,“ dodává k první etapě spolujezdech Richard Nesvadba.

Ve druhé etapě čekalo na kluky znovu sedm rychlostních zkoušek včetně těžkých a rychlých Malont či polookruhové zkoušky Lipno. Dva průjezdy Kohoutem a Malonty zvládl Patrik s Richardem bez sebemenších problémů a celkově se posunuli o dvě příčky a taktéž ve třídě 3 to byl posun o dvě pozice vzhůru. Na druhý průjezd Malont už bohužel kluci nedojeli, protože na druhém průjezdu Kohoutu začal být problém s převodovkou, kdy nejdříve nešla zařadit pětka a po pár kilometrech i čtvrtý rychlostní stupeň, což nakonec znamenalo konec v soutěži. „Za cílem RZ jsme se rozhodli dále nepokračovat a zklamaný jsem se vrátil do stopky odevzdat jízdní výkaz a ohlásil naše odstoupení na dispečink. Večer jsme se navíc dozvěděli tu smutnou zprávu o úmrtí Aleše Zimolky, která bohužel udělala černou tečku za jinak pěknou rally. Tímto bych chtěl za celý náš tým vyjádřit pozůstalým po Alešovi upřímnou soustrast,“ dodává ke smutnému konci soutěže Richard Nesvadba.

Celý KRTZ Racing pokračuje v náročné sezóně a za dva týdny je čeká v pořadí již čtvrtá soutěž sprintového mistrovství, kterou jsou Rally Krkonoše. Patrik absolvuje Krkonoše vůbec poprvé, naopak spolujezdec Richard Nesvadba už tuto soutěž absolvoval a jeho zkušenosti z této soutěže se budou určitě hodit.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!