5. 6. 2012 00:01 − 2720× − 20

XRC Raceday Lesná nebude aneb XRC 2012 končí

Letošní sezóna pro naše malé soutěže seriálu XRC 2012 vůbec nedopadla dobře. Velmi mě mrzí, že musíme opět připravenou soutěž zrušit.

Dobrý den, ahoj všem,

Letošní sezóna pro naše malé soutěže seriálu XRC 2012 vůbec nedopadla dobře. Velmi mě mrzí, že musíme opět připravenou soutěž na 16.6.2012 s názvem XRC RACEDAY LESNÁ zrušit. Současný stav přihlášených posádek (řádně 15, celkem 33), den po uzávěrce, nám ekonomicky neumožňuje soutěž uspořádat.

Donesly se ke mně zprávy, ještě po zrušené dubnové soutěži, že jsem pitomec, který není schopen zajistit takové partnery, abych mohl soutěže pořádat třeba i pro pět aut. Ano, z tohoto pohledu asi jsem. Netuším, jak to dělají velké týmy, ale jen pro vysvětlenou představím portnery, kteří jsou na našich stránkách zveřejněni, a za jejichž spolupráci si jich velmi vážím a jsem opravdu vděčný. EWRC asi ani nemusim, DIXI – máme domluvenou vždy jednu toaletu zdarma, Tachovský deník – články v novinách před a po soutěži, Seile s.r.o. – Míra Tejkal – tvorba technických řádů pro naše soutěže, JAF Holz – podpora naší rodinné posádky Kovanda – Kolář, Waltter – tak to jsem já, Razítka Král – velké slevy na tisk materiálů (itineráře apod.).

A co bude dál? Vzhledem k těmto událostem, jsme nuceni, tak jak jsem zvěstoval již v březnu, k dočasnému pozastavení i celého seriálu XRC 2012. Alespoň tedy pro sezónu 2012 a s největší pravděpodobností i pro sezónu 2013.

Co se však nemění, alespoň jak mně je známo, jsou poslední tři soutěže uvedené v kalendáři. Tedy, prosím, pro vývoj obou soutěží týmu RKHA v AČR Plzeň (Kramolín), sledujte jejich www stránky na adrese www.rkha.cz.

Stejně tak vás poprosím a zároveň srdečně pozvu na zakončení soutěžní sezóny, které se uskuteční 17.11.2012. Z posledních dvou let máme zkušennosti, že naše podzimní soutěže jsou vždy pěkně obsazené a tak ani letos nepředpokládám, že by se mělo opakovat letošní jaro. Podzimní soutěž se bude opět konat v Líních u Plzně, s mírně poupravenou tratí (planuji vynechání těch nejvíce rozbitých kousků), a ponese název Setkání nejen mistrů 2012. Sledujte tedy nadále naše www stránky.

A plány do budoucna? Jak jsem psal někde v diskusi, našel jsem několik krásných tratí v blízkém okolí Plzně. Doufám, že méně vzdálená lokalita napomůže k opětovnému naplnění startovního pole našich soutěží. Plány jsou takové, že bychom rádi vždy otevírali a zavírali soutěžní sezónu.

Startovné z dubna – je zde pár posádek, které si nechali převést své dubnové startovné na červnovou soutěž. Zde opět záleží na vás, buď vám ho vrátíme v plné výši zpět (tj. 2.800Kč) nebo ho můžete ponechat na podzimní Setkání jako například Aleš Jícha.

Záloha na startovné (800Kč) na červen – vracíme v plné výši zpět.

Startovné zdarma pro návrháře loga seriálu XRC 2012 – Vaše startovné zdarma samozřejmě platí a můžete si jej vybrat tak, jak je popsáno v příspěvku z 1.3.2012 na stránkách seriálu. Citace zde:

1) První tři nejlépe hodnocené návrhy loga (tedy jejich autory) odměníme vždy 2-ma startovými v rámci seriálu XRC 2012. A to na 1 soutěž dle vlastního výběru a na 1 soutěž pořádanou WMR Rokycany. Tímto gratuluji a mnohokrát děkuji pánům: Jakubu Voldřichovi a Jaromíru Zajícovi

2) Ostatní návrhy loga (tedy jejich autory) odměníme vždy 1-ním startovným v rámci seriálu XRC 2012. A to na 1 soutěž pořádanou WMR Rokycany. Tímto gratuluji a mnohokrát děkuji pánům: Onřeji Loudilovi a Milanu Štvánovi

Závěrem mi jen dovolte, abych poděkoval všem těm, kteří se nás snažili v letošní smolné sezóně podpořit, ať jakkoli nebo svoji přihláškou.

Ještě jednou mnohokrát děkuji a těším se na shledanou při podzimních Setkání nejen mistrů 2012.

Robert Waltter Valečko, www.wmr.cz

Komentářů celkem: 20
5. 6. 2012 08:47
0 0
Pořadatelé to nemají v dnešní době lehké, posádek které pravidelně startují je málo.
5. 6. 2012 09:39
0 0
Měl jsem rád tenhle seriál, škoda ho.
5. 6. 2012 09:52
0 0
Co takhle vymyslet něco i pro seriová auta? Takový rallyslalom? Asi by musely být i jiné tratě než ty vymyšlené, ale zase by mohly být méně náročné (třeba ty Líně)
5. 6. 2012 10:05
0 0
Za mě ne. Já vidím v Robertově akcích ideální možnost pro začátek se závoděním s vyrámovaným autem. Také tam poměrně dost lidí začlo, jako třeba namátkou Pepa Zimmerman nebo Jirka Zahrádka. Nebo vlastně já smajlík Ale já tam, narozdíl od kolegů, hodlal i skončit... smajlík

Soutěže pro auta bez rámu (i když to není špatnej nápad a tady na Plzeňsku něco podobného chybí), to nech Roberte někomu jinému. smajlík
5. 6. 2012 10:13
0 0
Tak vidis.. pises ze ma Walter ostat pri niecom o co zjavne nie je zaujem namiesto toho aby urobil nieco co u vás chýba.
5. 6. 2012 10:17
0 0
pořádat závody pro auta bez rámu nese pro pořadatele podstatně větší riziko, než tomu bylo do teď. Myslím, že podobně by odpověděl i Robert
5. 6. 2012 10:25 Upraveno 10:27
0 0
Tak hlavně rallye slalom se na západě jezdí. Rodertův seriál je jedinečný tím jak je zabezpečený a hlavně Robertovo přístupem.
Pořádat tady něco pro auta bez rámů je hloupost, kdo chce může jezdit capy, který se jezdí na západě a na jihu čech. Namátkou autodesing cup a podobně.
Robert měl a má na soutěžích velmi vysoký bezpečnostní a počadatelský standart, je blbost aby šel o třídu níže.
Co si budeme nalhávat, je tady prostě příliš mnoho volných podniků a lidi nemají peníze jezdit všechno. Takže si vybírají. Pořadatelé volných podniků namísto toho aby síli spojili tak je tříští.
5. 6. 2012 10:27
0 0
Maeve, vyrámovaná auta by přeci taky mohla jet ve své kategorii...
Samozřejmě nějde civilní auta pustit bez rámu do lesa, ale nějaký klouzání na zajímavém plácku by snad nebylo zas tak problematické(?)
Nevím zda je možné se třeba domluvit ve vojenském prostoru ve Strašicích?
5. 6. 2012 10:30
0 0
R.Kutej: no mě přijde, že na plzeňsku toho moc není. Snad jen Pošumavský slalom, ale mezi těma kuželkama je to trochu o něčem jiném.
AD Cup není uplně za rohem, stejně tak Amater Rallye v Milovicích/Bělé pod Bezdězem. Samozřejmě tam můžu dojet a nikomu samozřejmě nic nevyčítám, jen jsem se snažil navrhnout jednak náhradu pro Roberta, jednak nějakou kratohvíli pro sebe smajlík
5. 6. 2012 10:46
0 0
Luky můžeš to klidně začít pořádatsmajlík Já jako odpůrce závodění bez rámu bych si asi nepřál aby to Robert začal dělat
5. 6. 2012 10:47
0 0
No já nejsem takovej vůdčí typ, to bych asi nedal a obdivuju všechny, kteří se do něčeho takového pustí smajlík
5. 6. 2012 11:50 Upraveno 11:53
0 0
Tedy za prve (jak píše Maevad) nemyslím si, že by to bylo o třídu níže, výše apod. Nicméně určitě se nebudu pouštět do takýchto projektů. Naším cílem je nabídnout vlastně klasickou rallye (myslím zabezpečení apod.) byť na jediném úseku, který je zcela v souladu se současnou legislativou ČR a zároveň slouží jako svezení, testování, přípravka pro vetší či velké soutěže typu Volný pohár, Rallye Cup, Sprinty, Mistrák. Jediné, co by se výše zmíněné myšlence jen trošku podobalo, jsou projekty o kterých již 2 roky debatujeme s Policií ČR a ruznými Autoškolami, a sice 1. jakási přípravka pro auškoly, 2. jakýsi postgraduál pro čerstvé absolventy autoškol, 3. pak již klasické zvládnutí vozu v extrémních podmínkách (sníh, led apod.).
Možná že v současné době se tyto malé soutěže potýkají s nedostatkem posádek, možná že jsou pro někoho pod jeho vlastní úroveň, nicméně není všem dnům konec a tak jak to vypadá v jiných státek Evropy, i u nás se v budoucnu ty posádky najdou. Navíc již druhým rokem se podílíme na soutěžích pro handicapované (ATV), a tak si nemyslím, že mám více času a síly ještě pracovat na něčem jiném. Upřímně se těším na podzim a doufám a moc si přeju, aby i jarní soutěž (2013) byla ozdobou zahájení sezóny.
5. 6. 2012 12:49
0 0
Pamatujete napřiklad na zimní okruhy pořádané panem Janků? Jel jsem dva na letišti ve Dlouhé lhotě a vždy to bylo super. Já tedy měl pokaždé auto s rámem, ale i bez rámu to bylo celkem bezpečné (dle mého soudu). Strašice OK, ale je to fakt jen takový klouzání. Myslím, že na tom letišti se člověk vyblbne o něco víc smajlík . Nevíte proč se to tam (ve Dlouhé Lhotě) už nekoná? Nedaj povolení? Jinak přeji Robertovi hodně sil a zdaru do příštích podniků smajlík
5. 6. 2012 22:24 Upraveno 22:28
0 0
Předem přeji taktéž hodně sil a zdaru a jen přihodím co máme tady na zlínsku pro ty, kteří nevědí. Máme tu celkem tři ,,šampionáty,, a dva podniky samostatné, které se nazývají: Rallyslalom, Hobbycup a VM Racing Cup a samostatné podniky jako Ve Stopě Valašské Zimy a Sprintslalom Ploština. Ty první tři bych hodil do (s prominutím) jednoho pytle, a to Rallyslalomy obecně. Jedná se o uzavřený zajímavý úsek měřící cca okolo 2,5 Km. Vlastně samotný název Rally a slalom, tvoří prvky jakéhosi rally a slalomu. Rally - úsek dlouhý jak jsem psal cca okolo 2,5 Km (samo že někdy i více) s různýmy záludnostmi našich vozovek smajlík zatáčky vracečky atd. a na tomto úseku buď retardéry nebo branky s kuželů a menší servisní zóna. Jedou se obvykle 4 jízdy. Shození, posunutí atd. některého spomal. retardéru nebo kužele, je trestána dle propozic, a to připsáním trestného bodu, neboli nějaké ty vteřinyk navíc smajlík Zábava parádní a svezení také. Je to pro ty, kteří jednak mají rám nebo nemají. Třídy se dělí samo že dle objemu.
Pak je tady Ve Stopě... tato soutěž je přesně označována - cituji: ,,Jízda zručnosti se zaměřením na bezpečné zvládání vozidla ve ztížených zimních podmínkách.,, Jede se obvykle 8 měřených úseků, kde se také nachazí spomalovací retardéry a branky s kuželů. Vozidla řazeny taktéž ale trochu jinak. Skupina A, B a C. Předky, zadky a 4x4. Obvykle 4 slalomové zkoušky, ,,servis,, a znova. Zábava a zábava smajlík Příklad vítěze Ve Stopě... je Jarda Orsák. No pak tu máme Sprintsalom Ploština. Jde o něco podobného jako je Ve Stopě..., ale s podstatně menší délkou závodu a například měřený úsek je zde třeba start a cíl ve stejném místě.
Toto je menší zhrnutí pro ty co nevědí co že to tu máme smajlík
http://www.hobbycup.webnode.cz, http://www.rallyslalom.ic.cz, http://www.vmracingcup.cz a http://www.valaska.cz
PS: Chápu že spořádat podnik jako je jeden z XRC nebo dokonce celý šampionát, to samé Volné závody atd, je trochu jinčí kávička než tady ,,naše rallyslalomy,, ale znovu opakuji, jen takové menší zhrnutí pro ty co nevědí co tu máme a třeba námět tam u vás v čechách smajlík smajlík
6. 6. 2012 09:23
0 0
to ROSŤA: KDE?KDY??? se jezdí v západočeském a jihočeském kraji dost těch CUPů pro nezarámovaná auta???Krom ADC o ničem nevím teda... Slalom co děláme i my, do toho nepočítám... to je zase něco jiného. To ALL: Každej je velkej odpůrce ježdění bez rámu. Já taky. Pokud se má jezdit v lese ve 140km/h, což třeba i v tom ADC lze - což se mi vůbec nelíbí... Ale nevím proč by se někdo pořadatelsky snižoval, kdyby udělal něco jako Rally Slalom co dělají naši moravští bratři jak popisuje např. vrci. Nebál bych se toho ROBERTE!smajlík
6. 6. 2012 11:28
0 0
myslím, že se kdyby se jezdilo jako dřív na Rokycansku a Berounsku přihlásilo by se víc závodníků než někde u Tachova u německých hranic...to vidím asi jako hlavní důvod malého zájmu. smajlík
6. 6. 2012 21:22
0 0
Myslím, že většině lidí včetně mě je jedno, jestli jedou do Rokycan nebo o 60 - 70km dál po dálnici - moraváci stejně nepřijedou a ostatní to tolik řešit nebudou...Někdo to bude mít o kousek blíž, někdo dál.
A k závodům pro nezarámovaná auta - auta bez rámu nepatří na RZ, ale na letiště, kde je postavená "RZ" ve stylu slalomu a takový závod může pořádat prakticky kdokoliv, stačí, když se sejde 10 - 15 nadšenců a vyberou mezi sebou 1000 - 1500 za startovný. Robertova soutěž byla o něčem jiném, rozhodně nejsem zastáncem toho pouštět tam i nezarámovaná auta jen aby byla větší účast. Je to škoda, osobně se mi tenhle seriál moc líbil, jak už jsem hodněkrát psal, super na vyblbnutí a otestování auta
smajlík
7. 6. 2012 00:40 Upraveno 00:42
0 0
Martine napsal sem to blběsmajlík v dosahu západních a jižních. Jezděj se slalomy, nejen váš. Dá se jezdit ADC i když tady s tebou souhlasím, nelíbí se mi to, jsem proti. Dá se jezdit u Blahouta. Dá se taky jen tak klouzat na letištích což se taky děje. Kdo chce ten můžesmajlík
Podle mě to není ve vzdálenosti, spíše je to tím, že lidi nemají finance tak se rozmyslej jestli pojednou něco třikrát tam a třikrát zpět u Roberta a nebo si za skoro stejně velký náklady švihnou nějaký RC nebo VP.
Mě osobně to mrzí, jak říkám k Robertovi kdykoli rád přijedu, mám rád styl jakým to dělá. A taky se těším na podzim na Líně minulej rok to byla lepší tečka za koncem sezony než všechny pražský a podobný sprinty dohromady

BTW Vrco a co šíma sprint.... a myslím, že každej víme co je stopa
7. 6. 2012 11:51
0 0
Juj tuším že Šíma sprint už se nejezdí, nebo stále ano? Jo a ještě ke startovnému. Na těch rallyslalomech je to max do 1.000 Kč, jo a účast je minimálně okolo 60 lidí (i ,,dabléři,,) Stopa je už někde jinde co se týká startovného a obsazeností posádky...
8. 6. 2012 00:49
0 0
Eriku upřímě řečeno jestli se šíma jede nebo ne nevímsmajlík jednou sem měl co dělat s jednou posádkou a rozhodl sem se, že ten seriál budu ignorovat:D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!