Jari Ketomaa na Novém Zélandu s novými pneumatikami

Přespříští víkend se Jari Ketomaa pustí do bojů na Novém Zélandu, na začátku srpna se ukáže na domácí soutěži.

Jari Ketomaa se spolujezdcem Mikou Stenbergem má letos v plánu pět soutěží světového šampionátu s Fordem Fiesta RS WRC a s podporou pneumatikářské společnosti D-Mack. Dvě z nich už má za sebou – ve Švédsku havaroval a z Portugalska si přivezl 2 body za 9. místo. Přespříští víkend se pustí do bojů na Novém Zélandu, na začátku srpna se ukáže na domácí soutěži.

"Původně byl náš plán jet v Řecku, ale rozhodli jsme se místo toho jet Rally New Zealand. Tamní tratě jsou skvělé a vyhráli jsme tam v roce 2010 kategorii S2000. Po testu v Řecku mám větší důvěru v auto a dobrý pocit z nových šotolinových pneumatik DMG+2," řekl Ketomaa, který pojede za Autotek Motorsport s Fordem Fiestou RS WRC.

"Finsko bude velká soutěž. Je to má domácí rally a mám vždy zvlástní pocit jet před svými fanoušky ve Finsku. Nebudu sám, kdo bude pod tlakem, a pojedu tak rychle, jak to půjde a doufejme, že zaznamenáme dobrý výsledek," věří třiatřicetiletý závodník, který v roce 2010 nastřádal 3 prvenství v jednotlivých závodech SWRC. V součtu mu to ale stačilo "jen" na čtvrtou příčku.

Dick Cormack ze společnosti D-Mack dodal: "Naše nová pneumatika bude odolná jak na Novém Zélandu, tak i ve Finsku. Měkká směs je po čtvrtém místě z Argentiny také ověřená a nový dezén by měl fungovat i na těchto soutěžích. Obě rally umožní Jarimu ukázat, jak jeho rychlost, tak potenciál naší pneumatiky."

Komentářů celkem: 2
6. 6. 2012 12:04
0 0
Aha tak proto se nepodarilo vyjednat Prokopovi start s D-Mackem na Novem Zelandu smajlík
Fox
7. 6. 2012 11:48
0 0
On o takové možnosti někdo vyjednával ? Tak to mi vážně uniklo...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!