9. 6. 2012 00:26 − 3038× − 0

Na autodromu Czechring v Hradci vše připraveno

Na nadcházející víkend je na autodromu Czechring v Hradci Králové již vše připraveno na víkendový vrchol sezóny, tradiční Rallyeshow

Na nadcházející víkend je na autodromu Czechring v Hradci Králové již vše připraveno na víkendový vrchol sezóny, tradiční Rallyeshow. Ta se letos jede již popáté, přičemž kromě téměř stovky závodních vozů v akci diváci uvidí také novinky různých automobilek na zdejším Autosalonu, který je součástí akce.

Zdejší areál je sice poměrně rozsáhlý, nicméně nyní již je jasné, že po oba víkendové dny zde bude pěkně "narváno". Šéf pořadatelů Karel Pohner ale věří, že se vše zvládne a jelikož je zároveň i závodníkem, sám se představí i v akci a to s atraktivním vozem Toyota Celica GTI. Mimochodem, i právě tyto vozy je možné v Hradci na zdejším okruhu po celý rok také osobně vyzkoušet a navíc třeba motokáry i další a jiné vozy.

Ve startovním poli se představí, i když se zde nepojede o žádné mistrovské body, hned několik zástupců tuzemské špičky v rallye i dalších disciplínách. Chybět nebude Roman Kresta (Škoda Fabia WRC), po svých zdravotních problémech se objeví a vrací Daniel Landa (Škoda Octavia WRC), Jaromír Tomaštík zase ukáze své krásné Subaru Impreza WRC a Pavel Valoušek Peugeot 207 S2000.

Fandové se mohou těšit i na tradičně dravého domácí Petr Šimurdu a to za volantem hned dvou vozů (Škoda 130LR a Fabia R2) i třeba na Petra Žáčka s Audi Quattro Sport nebo Jiřího Petráška (Opel Ascona). Oko fandy potěší jistě také vozy Lancia Delta HF, Fiat 124 Abarth, plejáda věhlasných "stotřicítek, či třeba také Trabant 601 a další vozy. (viz seznam dole pod článkem).

Řada atraktivních a rychlých skvostů se představí také mezi vozy okruhovými, či vrchařskými. Např. Jaroslav Prášek přiveze z Vysočiny Chevron B 21/23, Miloš Beneš placku FA30/ZYTEC OSELLA ( nejrychlejší našinec před týdnem na Ecce Homo ve Šternberku) a objeví se i plejáda formulí MTX atd. Zastoupeny budou i plechové okruhové vozy několika vozy BMW , Alfa Romeo i třeba pěknou Škodou 200RS Petra Bořkeho a podobně.

Vladimír Vitver zase ukáže své Audi WTTR DTM, takže kromě speciálů WRC uvidí fandové také vůz DTM. K vidění budou i historické vozy – třeba Lancia Fulvia HF, Austin MINI 1000 a Austin Healey 100/6, Triump Spitfire v několika exemplářích, či vůz MGA. Dakarskou Tatru zase přiveze Tomáš Tomeček a objevit by se měl i třeba Václav Fejfar ( Fabia) , či několik zástupců autokrosu.

V sobotu i v neděli bude nepochybně na bývalém letišti v Hradci Králové co k vidění. A chybět nebudou samozřejmě ani krásné dívky, které čeká mimo jiné i volba Miss…..

Startovní listina a další fotografie, videa a informace jsou na www.rallyshow.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!