Juha Salo ve Finsku a Anglii s Protonem

Juha Salo odjede soutěže světového šampionátu ve Finsku a Velké Británii s vozem Proton Satria Neo S2000.

Juha Salo se spolujezdcem Marko Salminenem odjeli minulý týden 150 testovacích kilometrů ve Walesu s vozem Proton Satria Neo S2000. Výsledekm testu je, že Juha Salo odjede soutěže světového šampionátu ve Finsku a Velké Británii právě s tímto speciálem. Ve smlouvě je zahrnuto i třídenní testování před jeho domácím podnikem.


Foto: saloracing.com

"Na jaře jsem se svým týmem zkoumal různé možnosti pro start s vozem S2000 v Rally Finland a rozhodli jsme se přijmout nabídku Proton Motorsports. Oslovili jsme je a v Anglii začali jednání. Obě strany se dohodli. Ve skutečnosti jsme dosáhli dohody poměrně rychle. Jsem přesvědčen, že Proton nám dá nejlepší možnou podporu a servis. Tato dohoda je důležitým krokem vpřed v mé kariéře. Věřím, že bude možnost pokračovat ve spolupráci i v budoucnu. Vše je v našich rukou," řekl Juha Salo, šestatřicetiletý Fin.

Několikanásobný domácí šampion je po většinu kariéry věrný značce Mitsubishi, letos sbírá druhá místa s desátou evolucí Lanceru. Nejlepší výsledkem Juho Sala z Finska je 15. příčka z roku 2003, tehdy zvítězil v kategorii N4.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!