20. 10. 2005 00:00 − 2347× − 0

Kopelent versus Novák: Kdo bude druhý?

Suverénní letošní vítěz Fabia Cupu Josef Sedláček bude jen přihlížet, jak se jeho soupeři poperou o druhé a třetí místo.

Poslední otazník 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu vyřeší Rallye Třebíč

Suverénní letošní vítěz Fabia Cupu Josef Sedláček bude jen přihlížet, jak se jeho soupeři poperou o druhé a třetí místo. Ladislav Kopelent se po Rallye Příbram dostal na stříbrný stupínek a má před slušovickým Antonínem Novákem minimální tříbodový náskok. Jejich duel bude rozhodně nejzajímavějším soubojem identických fábií, i když zdaleka ne jediným. Služebně nejstarší pilot Fabia Cupu Antonín Novák by po dvou třetích místech velice rád vystoupil na vyšší příčku. „Chceme bojovat o druhé místo v poháru. V Třebíči chci vyhrát, pojedeme naplno,“ prohlašoval Novák už v cíli v Příbrami. Manželé Kopelentovi potřebují k potvrzení druhého místa v Třebíči Nováka porazit. Bitva o umístění ve Fabia Cupu je zároveň bitvou o 100 000 korun – tolik činí rozdíl ve finanční odměně za 2. a za 3. místo!

Další zajímavostí Horácké Rallye Třebíč budou dvě posádky v pohárových fábiích, které ale pojedou mimo hodnocení letošního ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu. Představí se loňští vítězové poháru, Michal Fiala a Tomáš Heidenreich, a také nestor domácích soutěží posádka František Markvart – René Kilián, která se chystá na start v příštím ročníku Fabia Cupu. Srovnání výkonnosti a řidičského umění Fialy a Markvarta s Kopelentem a Novákem bude bezesporu jedním z vrcholů nadcházející soutěže.

Horácká Rallye Třebíč startuje v pátek odpoledne, na posádky čeká ve dvaceti rychlostních zkouškách 191,2 měřených kilometrů. Vítěz rallye a konečné pořadí letošního Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v sobotu večer.

Startovní čísla posádek Škoda Fabia Rallye Cupu při Rally Příbram 2005
32 Antonín Novák – Jiří Vajďák (AK A.T.C. Racing Team v AČR)
44 Ladislav Kopelent – Helena Kopelentová (Autosport Plzeň v AČR)
49 Miroslav Levora – Martin Pech (Auto Power)
50 Dušan Lešanský – Mojmír Sláma (Defrs rally team)

Mimo hodnocení poháru:
43 Michal Fiala – Tomáš Heidenreich (MAX Racing s.r.o.)
48 František Markvart – René Kilián (Autosportklub Plzeň)

Aktuální pořadí Škoda Fabia Rallye Cupu před poslední soutěží:
Josef Sedláček 125
Ladislav Kopelent 75
Antonín Novák 72
Lubomír Vokál 52
Simon Hughes 47
Miroslav Levora 30
Dušan Lešanský 24
Daniel Fottera 8
Více informací o Škoda Fabia Rallye Cupu najdete na www.fabia-cup.cz. V Plzni 19.října 2005

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!