Zpět ze tří kol na čtyři

Již pouze hodiny zbývají do startu dalšího závodu MMČR v rally a ROPRO Clio R3 Czech Trophy, který se uskuteční v rámci Rally Hustopeče.

Již pouze hodiny zbývají do startu dalšího závodu MMČR v rally a ROPRO Clio R3 Czech Trophy, který se uskuteční v rámci Rally Hustopeče. Na startu nebude chybět ani příbramská smíšená posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová, která usedne do vozu Renault Clio R3 Maxi.

Mezitím, co některé posádky bojovaly před čtrnácti dny na tratích rychlostních zkoušek při Rally Krkonoše, usedl Josef Peták do sedla sajdkáry, se kterou se zúčastnil závodu veteránů v Kramolíně, kde se uskutečnilo také mistrovství světa v sajdkárkrosu.

Příbramský jezdec spolu se svým spolujezdcem Petrem Lundákem si nevedl vůbec špatně. „Jsem rád, že jsem mohl zavzpomínat na nostalgické vzpomínky. Samotný závod byl nesmírně obtížný. Od nedělního rána, až do odpoledne v kuse pršelo. Podmínky byly ale pro všechny stejné. Velké uznání si zaslouží můj parťák Petr Lundák, který fungoval skvěle, a pak také Ala (spolujezdkyně Pepy Petáka z rally), která se kompletně starala o týmové zázemí. Odměnou nejen za to, ale i za dvouměsíční přípravu, bylo absolutní vítězství. Ve druhé nedělní jízdě jsme ale měli namále. Vystartovali jsme sice z prvního místa, ale krátce po startu jsem si o madla vyrazil dech a půl kola nemohl popadnout dech. Propadli jsme se na čtvrté místo. V této jízdě jsme skončili na třetím místě, které v součtu obou jízd znamenalo celkové vítězství,“ vrátil se ke Kramolínu Josef Peták.

Vraťme se ale ke čtyřem kolům. V současné době je již Peták s Benešovou v místě konání dalšího závodu MMČR v rally. V okolí Hustopečí prozatím panují letní teploty. Podle předpovědi by ale již v noci měly přijít velké bouřky, které by mohly zkomplikovat náročnost nejen seznamovacích jízd, ale také samotného závodu. „V Hustopečích startujeme po několika letech. Sám jsem zvědav, co mohu od tohoto závodu očekávat. Docela jsem nervózní z počasí. Předpověď se každým dnem mění. Osobně bych si raději přál sucho, tak uvidíme,“ přál by si jezdec Renaultu Clio R3 Maxi.

V Českém Krumlově dokázal Josef Peták zvítězit v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a ve stejném duchu by jistě rád pokračoval i v okolí Hustopečí. „Auto je standardně připraveno a my se na závod těšíme. Budeme se snažit jet zpočátku s rozvahou. Čekají nás čtyři měřené úseky ve večerních hodinách. Chce to neudělat zbytečnou chybu a připravit se především na sobotní etapu, která bude pro výsledek rozhodující,“ doplnil vedoucí jezdec ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012.

Komentářů celkem: 1
21. 6. 2012 08:231
0 0
Gratulace Pepovi,cele poádce k vítěztví,prostě pořád umí,na Hustopeče přeji pěkné svezení a výsledeksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!