Jihomoravské vinice hostí čtvrtý závod Clio R3 Czech Trophy

VIII. Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče je čtvrtým zastavením v kalendáři ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012.

VIII. Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče je čtvrtým zastavením v kalendáři ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012. Soutěž se uskuteční ve dnech 22. – 23. června 2012 v okolí jihomoravských Hustopečí.

O body a finanční prémie ROPRO Clio R3 Czech Trophy bude na specifických tratích jihomoravského regionu bojovat pět posádek. Jasným favoritem je dosavadní lídr Clio R3 Czech Trophy Josef Peták (st. č. 16).

Příbramský rodák však na hustopečském závodě v posledním ročnících pravidelně absentoval, jeho poslední start v Hustopečích se datuje na sezonu 2008 (Peugeot 207 S2000). Kvůli zdravotním problémům navigátorky Aleny Benešové ale cíl nespatřil. V roce 2007, kdy byla soutěž zařazena do sprintů, obsadil Josef Peták s Renaultem Clio S1600 šestou příčku. Bohužel stejně jako v Českém Krumlově chybí v seznamu přihlášených prozatím druhý muž pohárové klasifikace Petr Brynda, naopak moravskou soutěž si nechtějí nechat ujít Milan Kneifel (st. č. 31) a Lubomír Minařík (st. č. 32).

Milan Kneifel poprvé startoval v Hustopečích v sezoně 2006, nejlepším výsledek je 17. příčka absolutně ze šestého ročníku (2010).

„Hustopeče budou naším třetím závodem v MMČR a Clio Cupu. Do vinic v okolí Hustopečí se těšíme. Ze všeho nejvíc doufáme, že v pátek a především v sobotu nebude takové vedro, jaké bylo o tomto víkendu… V případě jihomoravské soutěže by to však nebylo nic nového, podobné podmínky jsme tam už v minulosti zažili. Co se týká našich ambicí, chceme si především pěkně zazávodit a vyvarovat se jakýchkoli problémů, ať už s technikou či defekty. Potom věřím, že se konečně dostaví i dobrý výsledek,“ věří Milan Kneifel. Statistika startů Lubomíra Minaříka není v Hustopečích pozitivní. Do loňského sezony startoval v Hustopečích třikrát, cílovou rampu poprvé spatřil právě v minulém roce, kdy obsadil 16. pozici absolutně. V letošní sezoně se slušovický jezdec objeví společně s Janem Ryšánkem na českých tratích teprve podruhé. Na Valašské rally obsadili v pohárové klasifikaci Clio R3 Czech Trophy třetí pozici.

„Tratě v Hustopečích jsou neobvyklé, dlouhé rovinky střídají nepřehledné odbočky. Bude hodně záležet na rozpisu, jak optimálně se ho podaří napsat. Bohužel jsem zatím letos absolvoval jen Valašku, ale doufám, že nebude zase takový problém naskočit zpět ´do rozjetého vlaku´. Podle představ nám nevyšel ani test, který ukončil problém s nápravnicí, ale díky technické pomoci týmu Eddyho Schlagera nebudeme v Hustopečích chybět. Chtěli bychom na tomto závodě zabojovat o první místo pohárové klasifikace,“ říká Lubomír Minařík.

Jihomoravská soutěž nebude žádnou novinkou ani pro spolehlivou dvojici Jiří Trojan – Eva Trojanová (st. č. 34), naopak tratě hustopečského závodu budou premiérově poznávat Michal Kravec s Petrem Medříkem (st. č. 47). Tato dvojice se v rámci poháru poprvé prezentovala na klatovské Rally Šumava.

Stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (3/7):

1. Peták 63, 2. Brynda 50, 3. R. Štefan 38, 4. J. Trojan 32, 5. Kneifel 32, 6. Minařík 20, 7. Kravec 16

„Hustopečská soutěž už patří ke koloritu ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Do Hustopečí míří pět posádek, na které čeká zajímavá a svým způsobem specifická trať. Přesto věřím, že renaulty budou patřit ve dvoukolkách a ve třídě 5 opět k nejrychlejším. Fanoušky si opět dovoluji pozvat do našeho zázemí na letištní ploše v Popicích,“ říká promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy Zdeněk Pekárek.

Agrotec Petronas rally Hustopeče nabídne dvanáct rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Start je naplánován na pátek 22. června v 19,30 hod. na náměstí v Hustopečích, na stejné místo přijedou posádky o necelých 24 hodin později i na cílovou rampu. Délka soutěže je 471 km, rychlostní zkoušky měří přes 170 km.

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!