Rosťa Kutěj - eWRC.cz
21. 6. 2012 09:41 − 3026× − 0

Auto Terš racing team před Radouní

Posádka úspěšně absolvovala rallye Posázaví a nyní už se pilně připravuje na vrchol letošní sezony Volného poháru Radouňskou rallye.

Posádka Auto Terš motorsport racing teamu Jiří Terš jun. a Tomáš Popelík právě finišuje s přípravou na třetí podnik letošního ročníku Volného poháru České republiky.

Původně probíhala příprava posádky v tradičním složení , ale Tomášovy školní povinnosti mají na vině nutnost výměny mitfáry.


Foto: Veronika Buráňová

Jirko jak bylo na Posázaví?

No, bylo hezky a bylo těžko. Třída A1 byla hodně nabitá, souboje na trati měli velký náboj a musím říct, že sem se opravdu bavil. Podařilo se nám dokončit soutěž na 7. místě ve třídě A1 a velice mě těší, že jsme dokázali jet zase o kousek rychleji. Organizačně nelze pořadateli nic vytknout, ale začínáme si zvykat na to, že ve Volném poháru prostě všechno klape:)

Tomáši tobě se nechce do Radouně?

Hele ted si mě teda naštval:) Na Radouň sem se hrozně moc těšil. S tím, jak se blížil termín vyhlášení data zkoušek rostla má nervozita. Když se na webu objevila informace, že jednu zkoušku dělám v pátek a druhou v pondělí bylo zle. Ani nevíš jak těžko se mi to říkalo Jirkovi. Těšil sem se, že i na Radouni budeme společně pokračovat ve zlepšování naší práce, ale škola má přednost.


Foto: Radek Vojtěchovský

Jirko jak na tebe ta informace zapůsobila?

Byl to šok. Sice jsem to trošku čekal, ale stejně mi nebylo lehko. Hned sem začal shánět mitfáru za Tomáše. Musel to být někdo zkušený, přece jen Radouň se jede dva dny, jede se za tmy, takže s nikým koho neznám bych si do toho nesednul.

A podařilo se?

Podařilo. Radouňskou rallye se mnou pojede náš dobrý kamarád Pavel Vítovec. Bude to pro nás pro oba nové, ale těším se na to.

Pavle čekal si, že tě Jirka osloví?

My máme s Jirkou a Tomášem dohodu, že když Toma nepustí na rallye škola jsem první v pořadí náhradníků:) Na rallye se opravdu těším, bude to nové nejen pro Jirku, ale i pro mě. Radouň je pěkná a těžká rallye. Start v novém autě a s novým řidičem je opravdová výzva. Nedávám si žádné velké cíle, budu velmi rád když uvidíme cíl a povede se nám zrychlovat.


Foto: Kuba Konecký

Pánové, přeji vám oběma mnoho zdaru.

Děkujeme. Poděkovat chceme i našemu hlavnímu partnerovi, firmě Extralevnepneu.cz, dále partě od Jiří Terš autoelektro, mechanikům, rodinám a dalším lidem, bez jejichž pomoci bychom se na startu nemohli objevit.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!