Pech s Mini míří mezi moravské vinice

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech s Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works S2000, 1,6 turbo drží v tuto chvíli průběžnou třetí příčku

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech s Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works S2000, 1,6 turbo drží v tuto chvíli průběžnou třetí příčku v hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Už na konci týdne je ale čeká další dvoudenní soutěž, která zavede účastníky na jih Moravy, do oblasti kolem vinařského města Hustopeče. „V Hustopečích se nám daří a zaznamenali jsme zde v minulosti dvě celková vítězství. Vždy se jednalo o velice dramatické souboje do posledních metrů závodu s minimálními časovými rozdíly. Dá se tedy říci, že tato soutěž patří mezi naše oblíbené závody i tím, že je úplně jiná než všechny ostatní. Líbí se mi hodně specifická kombinace závodění na úzkých vinařských stezkách, které jsou dost často propojeny šotolinovými úseky, které závodu přidávají na obtížnosti,“ říká Václav Pech.

Před startem team čeká ještě funkční test vozu a jeho přizpůsobení na specifické rychlostní zkoušky Rally Hustopeče. „Stále říkám, že MINI je pro nás všechny v teamu ještě pořád nový vůz, s nímž pracujeme. Cítím, že podvozek ještě nevyužívám na 100%. Snažím se mu přizpůsobit a postupně zrychlujeme. Museli jsme stylu auta přizpůsobit s Petrem svůj léta zažitý rozpis, a už v Krumlově jsme si vyzkoušeli, že to je správná cesta. S MINI se dají, díky obrovské přilnavosti, zatáčky projíždět rychleji, než jsem byl s předešlými vozy zvyklý,“ popisuje v dobré náladě Václav Pech.

Rallye Hustopeče se do paměti fanoušků zapsala kromě rychlostních zkoušek ve vinicích i tím, že za krátkou dobu její existence několikrát panovalo doslova tropické horko. „Zatím přesně nevíme, jaké počasí nás čeká letos, ale v Hustopečích už jsme zažili v autě doslova peklo, kdy z nás pot tekl proudem. Některé posádky tehdy musely i odstoupit pro fyzickou vyčerpanost. My s Petrem na sobě pracujeme i po této stránce a snažíme se poctivě cvičit a zlepšovat si kondičku, kterou naše nové auto vyžaduje mnohem víc, než jsme byli zvyklí,“ dodává k náročné fyzické přípravě soutěžního jezdce, Václav Pech.

Komentářů celkem: 1
22. 6. 2012 10:07
0 0
Bedna by vám slušela!!!smajlíksmajlíksmajlík a moc vám jí přeju...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!