22. 6. 2012 16:11 − 2616× − 0

Martin Semerád má před sebou start na Rally Hustopeče

Krajina Jižní Moravy s lesy, loukami a hlavně vinohrady bude prostředím, kde se již od pátku bude závodit v další soutěži MMČR.

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou mají za sebou sérii velmi povedených závodů, kdy před dvěma týdny zvítězili na Rally Krkonoše v absolutní klasifikaci a ještě před delší dobou uspěli v Českém Krumlově v kategorii produkčních vozů a celkově získali čtvrté místo. Pro mladíka, který specifické české rychlostní zkoušky letos teprve poznává, je to velmi dobrá bilance, kterou podtrhuje průběžně první místo v kategorii produkčních vozů třídy 3 ve dvoudenních soutěžích a pódiové třetí místo ve sprintrally.

Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče bude jednou z mnoha rally v letošním roce, kde bude Martin Semerád startovat vůbec poprvé. Spolu se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou tak pro ně bude podstatné, jak kvalitní rozpis rychlostních zkoušek si dokáží připravit. „Po seznamovacích jízdách víme, že tratě jsou v Hustopečích úplně něco jiného, než jsme dosud v České republice zažili. Určitě to vítám. Je tady hodně náročné střídání rytmu a úzkých silniček se širokými včetně častých úseků na šotolině. Budeme se snažit navázat na dobré výsledky z předchozích závodů, ale nesmíme snahu přehnat. Byl bych rád, když by nám po tomto závodě stále patřilo vedení ve skupině 3 a musíme proto bodovat,“ vysvětluje Martin Semerád.

Rally Hustopeče je jednou z mála soutěží v České republice, kde se závodí také na úsecích, které pokrývá nezpevněný povrch – šotolina. Právě tento povrch patří díky zkušenostem z mistrovství světa mezi Martinovy nejoblíbenější. „Určitě mám šotolinu radši, ale myslím, že už začínám přicházet na chuť i českému asfaltu. Musím k šotolině tady v Hustopečích přistoupit s větším respektem, protože podobně jsem si na šotolinu věřil i na Rally Lužické Hory, které jsme zakončili havárií,“ dodává Martin Semerád.

Pro spolujezdce, Bohuslava Ceplechu ale nebude letošní start na Rally Hustopeče jeho první zkušeností s touto rally. „Startovali jsme tady v roce 2007 a v roce 2006 s Pepou Semerádem. Podařilo se nám tady i absolutně zvítězit, a tak mám na tuhle rally dobré vzpomínky,“ dodává zkušený spolujezdec Bohuslav Ceplecha.

Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče odstartuje v pátek 22. června, krátce před osmou hodinou večerní a do cíle se soutěžící dostanou po absolvování dvou etap soutěže v sobotu v podvečer. Semerád Rally Team zve k návštěvě atraktivní jihomoravské rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!