Neuville veze z Nového Zélandu 5. místo

Thierry Neuville se za důvěru odvděčil Nasseru Al-Attiayahovi 5. příčkou a zopakoval tak svůj nejlepší výsledek v MS.

Thierry Neuville odjel letos o jednu soutěž mistrovství světa více než měl původně v plánu. Za tento fakt děkuje olympijským hrám v Londýně, kterých se zúčastní Nasser Al-Attiyah. Ten bude na hrách reprezentovat Katar ve střelbě a protože se intenzivně na sportovní vrchol letošního roku připravuje, tak přenechal svůj vůz mladému Belgičanovi. Ten se mu za důvěru odvděčil 5. příčkou a zopakoval tak svůj nejlepší výsledek v MS z letošní Argentiny.


Foto: www.rallynz.org.nz

"Jsem rád, že jsem dojel do cíle rally bez významnější chyby. Tyto tři závodní dny byly pro mě velmi přínosné, chtěl bych poděkovat Nasserovi Al-Attiayahovi za to, že mi dal tuto skvělou příležitost. Jízdu na nádherných zkouškách jsem si užil a nemůžu se dočkat, až se sem zase vrátím," řekl Thierry Neuville po dojezdu do cíle.

Talentovaného Belgičana zdržel v první etapě pomalejší vůz. "Jsem šťastný, že jsme v této rally v Top5. Kdybychom neztratili první den tolik času, možná jsme skončili čtvrtí," myslí si pilot Citroenu DS3 WRC. Thierry Neuville si během 22 RZ novozélandské soutěže připsal 3 dílčí vítězné zkoušky. Ve světovém šampionátu bude pokračovat na začátku srpna ve Finsku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!