Rallye České Budějovice již za necelý měsíc

Čtvrtá soutěž Volného Poháru 2012 již zná svou definitivní podobu a pořadatelský Auto Design Racing Team zahájil příjem přihlášek.

Čtvrtá soutěž Volného Poháru 2012 již zná svou definitivní podobu a pořadatelský Auto Design Racing Team zahájil příjem přihlášek.

V minulém roce se soutěž jela ve formátu 4x dva úseky, letos pořadatelé intenzivně pracovali na přípravě zcela nového formátu s využitím toho nejlepšího ze známých tratí. Ačkoliv byla v jednání i varianta se čtyřmi různými úseky, nakonec prošla složitou cestou schvalovacího procesu jen trojice rychlostních zkoušek.

Podobu tratě představuje Petr Mráz, ředitel soutěže: „Jedna RZ je rychlejšího charakteru s několika technickými prvky a bude doplněna retardéry pro zpomalení před obcemi nebo nebezpečnými úseky. Druhý test je kombinovaný z několika druhů asfaltu – část této RZ jsme jeli minulý rok. Jedná se o technické úseky – ze dvou třetin lesní cesta, cílová část je silnice III. třídy. Třetí zkouška je také kombinovaná třemi druhy povrchů (vše asfalt) – tuto RZ jsme jeli minulý rok, s tím že je zkrácená o necelé dva kilometry. Trať tvoří lesní komunikace s výjezdem na silnici III. třídy. Opět se jedná o velmi technickou trať.“

Soutěž bude rozdělena na čtyři sekce, přičemž první úsek bude zařazen do všech sekcí a rundu vždy doplní buď druhá, nebo třetí zkouška. Důvodem, proč nemohou být úseky zařazeny do jediné sekce, je křížení tratí. Posádky se tak během soutěže 3x vrátí ke svým mechanikům do servisní zóny, která bude opět v oploceném a v noci hlídaném areálu firmy Brzdy Baumrukr v Sedleci u Českých Budějovic. Celkem čeká na soutěžící 195 kilometrů, ze kterých měřené úseky tvoří přesně jednu třetinu.

Propustnost trati činí 80 vozidel, ale protože se na trati pojedou dvě soutěže (Auto Design Cup a Volný Pohár), je třeba přihlášky zaslat včas. Kdo dřív pošle, ten jede. Termín pro podání přihlášek vyprší 12. července, lze ale předpokládat, že seznam přihlášených bude zaplněn již dříve. Přihlášky a propozice je možné nalézt na webu pořadatele www.autodesigncup.cz.

Foto: Radek Vojtěchovský

Komentářů celkem: 3
27. 6. 2012 14:211
0 0
prima už se moc těšíme smajlík
27. 6. 2012 21:182
0 0
Loni to bylo moc pěkné. Rád čtu, že se v této oblasti podařila další "lesní" zkouška.....Tak tam hlavně najíždějte jako lidé, aby nás do těch lesů rádi pouštěli dálsmajlík
27. 6. 2012 22:063
0 0
K dnešnímu dni přes 50 přihlášených!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!