24. 10. 2005 00:00 − 3616× − 89

Kresta netuší nic o své budoucnosti

Dnes vyšel v Deníku Sport zajímavý rozhovor novináře Martina Straky, který měl na Korsice s Romanem Krestou o jeho budoucnosti.

Dnes vyšel v Deníku Sport zajímavý rozhovor novináře Martina Straky, který měl na Korsice s Romanem Krestou. Rozhovor byl především o jeho budoucnosti, a protože se tam objevilo několik zásadních informací, dovolujeme si ho část i okomentovat.

Nejprve tedy to podstatné z rozhovoru:


"Je to pěkné, ale k angažmá mi to pomůže jen těžko," nejprve komentuje páté místo Kresta.

Deník Sport: Opravdu? Po celý rok se zlepšujete.

"To ano, rozdíl mezi mnou a Loebem a spol. se ztenčuje, ale v konkurenci zkušenějších jezdců to budu mít složité. Navíc dosud vůbec nevím, jestli či nakolik se o mém angažmá jedná."

Deník Sport: Zato houstnou informace, že na vaše místo nastoupí Estonec Markko Märtin, jenž v týmu dříve úspěšně jezdil. Víte o tom něco?

"Je to velmi pravděpodobné, ne-li jisté. Markko i jeho manažer byli v poslední době u Malcolma Wilsona několikrát, i tady na Korsice. Nejspíš to tak dopadne."

Deník Sport: Ford má nasadit i druhý tým, s letošními auty. To pro vás není šance?

"Je, ale samozřejmě za peníze a nejsem sám, kdo o takové místo bude stát. Takže teorie je taková, že místa získají ti, co budou mít největší balík. A pochopitelně musejí být i velmi dobří."

Deník Sport: A vy jste velmi dobrý a máte za sebou potřebný balík?

"Mé kvality ať posoudí jiní. A peníze? To je otázka pro mého manažera Antonína Charouze."

Deník Sport: Na případnou nabídku týmu Škoda byste kývl?

"Jasně. Alex Bengue na Korsice opět ukázal, že letošní problémy škodovky nejsou v autě. Všichni viděli, jak byl rychlý. Takže pokud by se ozvali, řekl bych ano."


Teď bych si dovolil komentář k několika věcem.

1. Jak je možné, že vůbec nic netuší o tom, zda se jedná o jeho budoucím angažmá? Nemyslím si, že by v tomto směru mlžil, spíše mi přijde, že to je fakt. Co horšího, dokonce mně připadá, že se o jeho angažmá nejedná vůbec, alespoň zatím. Co dělají jeho manažeři? Antonín Charouz určitě nemá rally tolik v oblibě jako okruhy, ale že by ho takhle nechal na holičkách???

2. Všimněte si, jak se snaží manažer Markko Martina. Minulý týden proběhly zprávy o tom, jak se snaží pro svého svěřence sehnat angažmá. A nejsou to jen řeči, on je vidět tam, kde se rozhoduje. Tedy i na Korsice.

3. Pozitivní zprávou je, že by neměl nic proti angažmá ve Škodovce. Otázkou je, zda je (nebo by alespoň mohl být) zájem i z druhé strany.

Co víc k tomu dodat? Nevím, působí to na mně všelijak. Roman Kresta absolvoval náročnou sezónu, kdy sice nijak extra nezazářil, ale většinou jezdil poměrně spolehlivě. Kdo čekal umístění na stupních vítězů, ten musel být snílek. V rally hrajou největší roli zkušenosti, a těch měl Roman poměrně málo, hodně soutěží pro něj bylo premiérových. Troufám si tvrdit, že příští sezónu už by ze získaných zkušeností hodně těžil. Pokud tedy dostane šanci, jezdit ME nebo dokonce domácí šampionát je pro jeho kariéru o ničem.

Komentářů celkem: 89
Anonym IP:80.188.37.194
24. 10. 2005 22:07
0 0
Je to bezva počtení!!!!! Fakt, ale o tom to forum je. Vrátím se K nám domů. Honzik K. vyhraje "Bohemku" s nejlepším autem u nás. Je mistr O.K. Dal bych takový WRC 05 aspon 5 kousků Pech, Vojtech, Triner, atd. To by byla "řezba" pak by to taky ledacos ukázalo. /na domácím hrišti/
TAZUR
24. 10. 2005 23:22
0 0
Roman je dobrý jezdec který na to má a když dostane šanci tak bude ve špičce MS ,ale stakovým sráčem jak je Charouz je to pasé.Já osobně mu přeju hodně zdaru!!!!!!!!
Anonym IP:85.13.64.1
24. 10. 2005 23:50
0 0
TAK JSEM SI TI POČETL TY VAŠE BLÁBOLY.JE VIDĚT ŽE JSTE VŠICHNI TEDA (80%) DISKUTUJÍCÍCH ODBORNÍCI. MYSLÍM ŽE MÁTE SJETEJ SVĚT TAKŽE VÍTE OČEM.BY JSTE SE NA TÉ KORSICE POSRALY NAJEZDIT TEN POČET KILOMETRŮ Z ROHU DO ROHU V CIVILNÍM AUTĚ NE JEŠTĚ TAK V PALBĚ.
A MIMO JINÉ "AŠÍN" BY VE SVĚTĚ NEPŘEDVEDL ZATÍM NIC JE DOBREJ DOMA DÍKY TECHNICE ALE V MS BY BYL UČEN TAKŽE NA FABRIKU MŮŽE ZAPOMENOUT, KOPEJDA VELMI SLUŠNÝ VÝSLEDEK DOJEL A POZBÍRAL ZKUŠENOSTI TO BYLO TO PROČ TAM JEL.TAKŽE HODNOTTE RADŠI FOTBAL U PIVA
Anonym IP:62.209.198.201
25. 10. 2005 06:42
0 0
Krestovi fandím protože to je Čech,ale hlavně už 20let přeju Škodě a z tohoto pohledu říkám NE.Roman patří mezi rallyovou špičku,ale Škodovce pomůže jen někdo kdo bude mít na tu absolutní špičku,Jinak to dopadne jako vždy,i když horší jak s Arminem to už být nemůže.
Anonym IP:85.71.195.169
25. 10. 2005 12:10
0 0
Ja bych nahodou Romana ve Škodovce viděl moc rad a přeju mu aby se tam dostal,oni si ho vychovali a on ted získal ty zkušenosti a rozvahu a myslim že by tam nejel špatně a s Duvalem nebo Martinem nebo Colinem by to nebyla tak špatná sestava+Benge a Kopejda některý souteže,ale nezáleží to vubec na nás.jinak autorovi díky za super článek myslím si že jsi člověk na svým mistě kterýho to opravdu baví!!!Milan
Anonym IP:62.240.168.1
25. 10. 2005 17:41
0 0
Škodovka je auto na hovno dyť maj fort z něčim problémy a furt jezděj na varovný sestava Kresta,Bengi,a kopejda by byla dobrá ale taky by museli mít auto který by jelo dyť roman kdya6 jezdil za škodovku tak neukázal skoro vůbec nic a teď ve fordu?docela dobrý na body měl skoro vždycky škodovka prostě teď momentálně nemá konkurence schopný auto to samy vidíte i když Bengi ji teď na Korsice vodil hezky.
Anonym IP:62.240.162.46
25. 10. 2005 17:58
0 0
jde videt co to tu pise za hlupaky jen malokdo je tady normalni. ja rikam ve Skodovce by mel jet Kresta a Collin. Skodovka nato ma a kdo pise ze ne tak je hnup. to je to sami jako by jsem jel na hokej a hrali nasi z nemci tak si dovedu predstavit jak by ti co tady pisi nesmysli fandili nemcum. jste tu fakt banda tupcu. uz se nad sebou zamyslete!!!! kdo nefandi skodovce neni cech! problemy nema auto ale zasrani nemci to vse kazi bud jste tak slepy nebo blby. vzdyt je to vlastne jedno s blbcem se clovek tezko domluvi. GO GO SKODA
Anonym IP:81.19.33.186
25. 10. 2005 20:42
0 0
NO TAK CHLAPI,všechný blbý keci na Romana můžou mít jen lidi co na rally čumí fakt jen u toho Eurosportu.Ať jezdí jak jezdí,tak nádherný pocity jako v Německu ve čtvrtek večer,kdy kolem 8 hod začala průtrž a vodu jsme měli i v trenkách,a kdy na rampu vyjel Kresta,tak se německým moderátorům rosili poklopce,tak mohutnej to byl řev,troubení a vlajkování.Fakt nechápali.Nebo jestli někdo zvás byl na vinicích když tam přijel Kresta a češí začli fandit naprosto skvěle,alespoň mě to stálo jeden Airsprey a můj kluk si málem vypích oko tou nejkrásnější vlajkou jaká tam kdy vlála.A bylo jich o dost víc než v 2004.Chudáci Němci vedle nás,ti byli zralí na psychologa.Proč to píšu?Protože ten fantastickej,skvělej pocit chci prožít zase a budu rád když tam přijede co nejvíc Vás zatračovačů,skeptiků,komlpexáků a machírků.Snad tam něco pochopíte.PS: samozřejně i pro ostatní-Kopejda,Brouk,Valda,Prokop,Semerád -platí že fandíme.Sportu zdar a rally zvlášť.Tonda Čech.
Anonym IP:62.240.168.1
25. 10. 2005 23:01
0 0
Anonym IP:62.240.162.46 víš škodovka to nemusela němcum prodávat můžou si za to sami kreteni fábie je auto na hovno samo vo sobě a to uznej jinak si vůl ty...rally zdar
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!