11. 7. 2012 14:36 − 2890× − 12

Drásta versus Autoklub – proti tomuto rozsudku není dovolání

Touto větou končí můj spor s AČR, ve kterém jsem usiloval o určení nezákonnosti rozhodnutí disciplinární komise AČR

Touto větou končí můj spor s AČR, ve kterém jsem usiloval o určení nezákonnosti rozhodnutí disciplinární komise AČR, kterým mne potrestal pozastavením činnosti na jeden rok. Spor, který se táhne od května 2010, rozhodl Městský soud v Praze jako odvolací soud.

V senátu zasedly tři ctihodné dámy a rozhodly. V odůvodnění rozsudku jsem si přečetl, že "žaloba není důvodná, neboť žalobce nemá na požadovaném určení naléhavý právní zájem". Jinými slovy, moje potrestání skončilo a rozhodnutí soudu je již nemůže ovlivnit, proto jsem neprokázal naléhavý právní zájem. Že se spor táhne dva roky, zejména pro neschopnost justice pracovat rychle a také pro alibismus soudců, kteří se chytali všelikých procesních obezliček, jen aby nemuseli rozhodnout v dané věci pěkně jasně a srozumitelně, je smutné a pro mne velmi skličující.

Nakrmil jsem právnická volátka slušným obnosem a vůbec nic jsem se nedozvěděl. AČR si tak může dál "hlídat" své kmenové jezdce a pokračovat ve svých sebejistých arogantních praktikách, protože soud se vůbec neobtěžoval projednat zákonnost rozhodnutí disciplinární komise, ale zametl se mnou příkladně, dal mi k úhradě snad i ponožky paní soudkyně a kapesník advokáta protistrany. To asi abych příště neotravoval a nevyskakoval si. Mrzí mě to, ale jsem dokonale zbaven iluzí o právním státě. Kdyby soud rozhodl ANO (autoklub má právo zasahovat do soukromých aktivit svých jezdců)nebo NE(autoklub nesmí zasahovat do soukromých aktivit svých jezdců), byl bych spokojen a zařídil se podle toho. Takhle jsem jenom nas..nej, což je ovšem u mne běžné.

Je mi líto, že jsem zklamal všechny ty, kteří mě podporovali. Všem moc děkuji a omlouvám se, že to nedopadlo podle jejich představ. A protože závodníci využívají mých služeb a nechávají u mně peníze, ba dokonce si vlastně v jednom špičkovém týmu plním svůj sen, tak jsem se rozhodl po poradě s redakcí eWRC, že peníze ze sbírky na advokáta věnuji na bohulibý účel. Zatím jsem na ně nesáhl a kluci z eWRC mi slíbili pomoc při vymyšlení vhodného uplatnění těchto peněz. Za to a za jejich podporu jim děkuji a také doufám, že tím nenaštvu nikoho s přispívatelů. Určitě zveřejníme, co jsme vymysleli a snad to najde i kladnou odezvu u Vás.

S pozdravem Tomáš Drásta

P.S. Dnes bylo dohodnuto, že výtěžek z finanční sbírky bude věnován jako dar nemocnici v Mladé Boleslavi. K předání dojde v pátek odpoledne před startem Rally Bohemia za účasti několika jezdců. Věřím, že takto budou peníze vynaloženy nejlépe.

Komentářů celkem: 12
11. 7. 2012 15:191
0 0
to se dalo čekat,že to dopadne tak nějak nijak...smajlík
11. 7. 2012 16:392
0 0
Je evidentní, že se tím nikdo nechtěl zabývat. Hodně mě to mrzí a myslím že budu následovat pár mých kamarádů s podobnými zkušenostmi a opustím tento stát jak nejrychleji to půjde, licenci si udělam jinde a bude.
11. 7. 2012 17:413
0 0
Takže ani ryba ani rak ale hyena.smajlík No jedna bitva válku neprohrává.
11. 7. 2012 18:104
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík brečícího smajlíka nedávám protože naše justice stojí za smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík a vím jak se ted p.Drásta musí cítit a doporučuji přesun a závodit všude jinde ,jen ne u nás!!!!!!!Jinak tohle mluví za vše smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík věnovat peníze z finanční sbírky nemocnici a to se cení nejvíce!!!!
jac
11. 7. 2012 21:015
0 0
Mám za to, že pořád existuje forma dovolání...a co vím, u NS zrovna sedí člověk, ktrý pana cyklstu nemusísmajlík
11. 7. 2012 21:356
0 0
Určitě to stálo majlant.Ale bylo by potřeba to asi hodit k evropskému soudu pro lidská práva.(je jasné že na to financ není).Tam by to bylo jasné.Ovšem:Otázka přijali by tito dinosauři rozhodnutí?
Myslím že ne,páč tama teče takový tok grošů co ani nevíme a vědět nebudem(viz teď
Parkanka)a se jen brání imunitou.Kua fšeci jsou ftom namočení kuvy politické.


Promiňte všichni za ten koment.Jsem nas..n na nejvyšší míru!

12. 7. 2012 00:407
0 0
Myslím, že je třeba poděkovat Tomáši Drástovi za všechny lidi, kterým se zdá, že občanské sdružení by nemělo mít praktické právo znevýhodňovat své členy za účelem svých ekonomických zájmů. Myslím, že jeho pře nebyla zbytečná, protože AČR si příště více rozmyslí, zda uplatňovat morálně a právně spornou část svých stanov a jistě správně vyhodnotí, že mu to za to nestojí, a že ve 21. století na převážně demokratickém kontinentu jménem Evropa si většina lidí nenechá oklešťovat svá občanské práva jenom pro to, aby mohli startovat v jednom typu z velkého výběru možností sportovního motoristického vyžití. A čili že vyžadování tohoto je cesta do záhuby, která koneckonců už proběhla nebo probíhá v jiných disciplínách (vrchy, rallycross, karting...). Mimochodem potrestal AČR od případu Tomáše Drásty někoho za účast v jiném motoristickém podniku? Nějak si nic nevybavuji (?) Tak na tebe, Tomáši! smajlík
12. 7. 2012 06:358
0 0
Rada na Evropský soud,právnička mi skásla o kč,poslala tam stížnost viděl jsem razítko Štasburk,po 3 letech mi poslala dopis kde byla napsaná paní,která třídí poštu tam a odepsala vaší stížnost nelze vyřídit!!!soud ji nepřijme nashle.je to opravdu moje zkušenost.
12. 7. 2012 06:519
0 0
Původně napsal AlesGute

Mimochodem potrestal AČR od případu Tomáše Drásty někoho za účast v jiném motoristickém podniku?

Tomášovi patří obří díky, protože bez rebelů, kteří si za druhé nechávají dávat do zubů, by se svět nikdy nehejbal dopředusmajlík A k otázce: Byl vydán pokyn (bohužel tradičně neoficiálně), aby se už podobné "prohřešky" nestíhaly a netrestaly, takže nikdo další už potrestán nebyl (a doufám, že už nikdy nebude), ale opřít se o něco oficiálního nejde. To je taky typické smajlík , ale i za tohle patří Tomášovi a taky Pepovi (o toho jsme v rallye asi přišli definitivně) díky smajlík
Fox
13. 7. 2012 09:5110
0 0
Že nežijeme v právním státě dochází stále většímu počtu lidí. Bohužel, mimo toto konstatování nelze prakticky nic jiného dělat. Někdy si říkám, že jsem naštěstí skončil dřív, než se všechny tahle zvěrstva začala dít, protože bych zcela jistě dopadl stejně jako Tomáš (jehož tímto zdravím).
Jelikož už tak nějak nesleduji předpisy, podmínky a omezení, která v současnosti platí, netuším, zda není jiná cesta - třeba startovat s licencí jiného autoklubu (země), který by byl ke svým platícím ovečkám poněkud více "friendly"...
16. 7. 2012 08:5711
0 0
Díky za pokus. Bohužel u nás vyhrává u soudu ten mocnější. :-( Respektive dokáže zařídit tyto průtahy a řešení je pak v nedohlednu. Sám jsem v jednom sporu a od podání žaloby uběhlo 9 měsíců a soud se ještě ani neobtěžoval obeslat obžalované. Má víra v právní stát již také dávno skončila. smajlík Nicméně o emigraci nepřemýšlím, bo tak dobré pivko a hezké ženy nikde jinde na světě nemají. :-D A to za to stojí.
17. 7. 2012 20:4512
0 0
Jedinná možnost jak podráždit kobru bosou nohou a dát tak o špatném jednání AČR vědět, by bylo když by to samé, jako Tomáš, udělala posádka vyšší priority. Jako je například Pech či Valoušek smajlík Jak pak by asi AČR postupoval?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!