Rally Bohemia Open: Příprava Kostky s Houštěm na Barumku

V letošní sezóně můžeme vídat Tomáše Kostku na rallysprintových tratích, kde bojuje o titul s vozem Citroën C4 WRC.

V letošní sezóně můžeme vídat zlínskou dvojici Tomáš Kostka a Miroslav Houšť na rallysprintových tratích, kde bojují o titul s vozem Citroën C4 WRC. V rámci Rally Bohemia Open se ale představí se Škodou Fabia S2000.

Poprvé je v letošním roce vypsaný při Rally Bohemia pohár Rally Bohemia Open. V rámci druhé etapy se tak divákům mohou představit nejen vozy třídy S2000, ale také nejvyšší kategorie WRC. Tuto možnost přivítala i zlínská dvojice, nikoliv, aby zde startovala s CéČtyřkou, ale se Škodou Fabia S2000 zlínského JM Racing Teamu. „Když jsme se dozvěděli o možnosti startovat v rámci Rally Bohemia Open, ihned jsme této možnosti využili a přihlásili se. Je to ideální možnost, jak se co nejlépe s Mirkem připravit na blížící se Barum Rally. Zlínská soutěž je takový náš letošní rallyový vrchol. Kromě boje o titul v rallysprintech si nesmíme nechat ujít možnost, ukázat se před domácími příznivci i na Barumce. Budeme startovat s vozem Škoda Fabia S2000. S tímto vozem jsem naposledy startoval na konci loňské sezóny, a tak je zapotřebí se pořádně rozjet a připravit před Barumkou,“ řekl ke svému startu Tomáš Kostka.

Zlínský jezdec je před nadcházejícím víkendem v dobré náladě. Po dlouhé době se představil za volantem okruhového speciálu Audi A4 DTM, se kterým suverénně dominoval na okruhu v Poznani. Tomáš vyhrál obě kvalifikace i oba sprintové závody. „Od čtvrtka jsme auto pořád postupně ladili a zrychlili jsme o dobré tři sekundy. Když se připočte to vedro a skoro hořící gumy, musíme být spokojení. Za mým loňským traťovým rekordem Poznaně jsme zůstali jen něco přes sekundu. Jako opožděný začátek sezóny to určitě nebylo špatné,“ shrnul v krátkosti závod Tomáš Kostka.

Příznivce rallysportu ale jistě zajímá i otázka ohledně zbývající části rallysprintové sezóny. „V současné době víme, že pojedeme minimálně další dva rallysprinty s CéČtyřkou. Před začátkem sezóny zněl cíl jasně. Získat rallysprintový titul. Nic na tom prozatím nezměnily ani dva neúspěchy v podobě dvou havárii na Kopné a v Krkonoších. Už ale nesmíme chybovat a musíme být maximálně úspěšní,“ uzavřel zlínský jezdec.

Komentářů celkem: 1
13. 7. 2012 11:051
0 0
a proc s tim jede jenom v Bohemia Open a ne v regulernim zavode? Ja mysle, ze Bohemia Open je vypsana extra kvul WRC, ktery jako takovy v mistraku startovat nesmeji.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!