Peták by rád na Bohemce uspěl

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová se představí o nadcházejícím víkendu při Rally Bohemia.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová se s vozem Renault Clio R3 Maxi představí o nadcházejícím víkendu při Rally Bohemia.

Hustopečská soutěž nepatří mezi oblíbené soutěže posádky Josef Peták a Alena Benešová. To se bohužel potvrdilo i v letošní sezóně, kdy jim vystavila stop technická závada už ve druhé rychlostní zkoušce úvodní etapy. Poprvé v letošní sezóně tak musela příbramská dvojice předčasně odstoupit. „Na vině byl snímač otáček. Byla to veliká škoda, ale takové jsou závody. Od začátku sezóny jsme neměli žádné technické problémy a jednou to holt přijít muselo. Na druhou stranu se nám podařila taková jedna kuriozita. Ještě v pátek večer jsme totiž v Hustopečích vyměnili snímač otáček a vše bylo v naprostém pořádku. Díky tomu, že jsme absolvovali necelé dvě rychlostní zkoušky, měli jsme clio připravené na Bohemku již od pátečního večera hustopečské soutěže,“ shrnul nevydařený závod Josef Peták.


Foto: Marek Felt

Spravit si náladu by tak chtěla smíšená dvojice Hroch Rally Teamu v rámci Rally Bohemia, kde je čeká kromě šampionátu MMČR také souboj o vítězství v ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V Krumlově, ani při hustopečské soutěži se na startu neobjevil jeden z největších soupeřů Petr Brynda. Na šesté soutěži „velkého“ šampionátu ale chybět nebude, a tak se mohou diváci těšit na zajímavý souboj o vítězství. Kromě Petáka a Bryndy se totiž na startu objeví i ostatní pravidelní účastníci stále populárnějšího cupového závodění. „Je dobře, že se Peťan Brynda se Štěpíkem Palivcem vrací do ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Díky tomu se opět zvedne úroveň poháru a to je jedině dobře. Čím více posádek bude startovat, tím zajímavější budou souboje o vítězství. Nejen my, ale i diváci se tak mohou těšit na letošní Bohemku,“ těší se na souboje příbramský jezdec.

Peták s Benešovou se na Bohemce naposledy s dvoukolkou objevili v roce 2007. Tehdy startovali s Renaultem Clio S1600. Příbramského jezdce v průběhu soutěže postihl defekt pneumatiky. Ve zbývající části soutěže začal postupně stahovat náskok Jaromíra Tarabuse, který startoval se Suzuki Ignis S1600. Nakonec z toho bylo v cíli výborné šesté místo absolutně a třetí mezi dvoukolkami, když nestačili pouze na Prokopa a právě Tarabuse, na kterého v cíli ztratili pouhou jednu desetinu! Druhé místo navíc příbramská dvojice ztratila kilometr před cílem poslední rychlostní zkoušky, kdy Peták skončil v příkopu. Dokázal se sice vrátit zpět na trať, ale časová ztráta znamenala třetí místo ve třídě. Po odjetých 249, 49 kilometrech se jednalo z obou stran o výjimečný souboj! „Ano, pamatuji si na to velmi dobře. Kdyby se ale podobná situace, ale se šťastnějším koncem opakovala i letos, určitě bych se nezlobil:-),“ vzpomněl jezdec clia.


Foto: Marek Felt

V letošním roce sice čeká na posádky zhruba o padesát kilometrů méně rychlostních zkoušek, i tak to nebudou mít Peták s Benešovou lehké. Rally Bohemia startuje v sobotu krátce po půl deváté měřeným úsekem Chloudov a poslední RZ se uskuteční v neděli po čtvrté hodině odpolední v Mladé Boleslavi, kde poté proběhne i závěrečný ceremoniál, kde se dozvíme, jak byla úspěšná příbramská dvojice startující s Renaultem Clio R3 Maxi. „Na Rally Bohemia jedeme samozřejmě vyhrát :-) v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a pro to uděláme maximum,“ uzavřel Josef Peták.

Komentářů celkem: 1
12. 7. 2012 15:27
0 0
Kdyby jezdili pomalu a opatrně, tak by snímač v Hustopečích vydržel...smajlík. Když jsem slyšel, jak to koktá, tak mě pomalu museli křísit (už tak brzo?!).
Na Bohemce ale bude líp a hřeje mě taky vědomí toho, že jede i Brynda. To bude "žrádlo". Už se moc těším a držím pěsti!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!