Martina Bedrnová - eWRC.cz
12. 7. 2012 09:58 − 3354× − 1

Show car a simulátor DS3 WRC v zázemí Citroën

Citroën Racing Trophy CZ 2012 se přehupuje do druhé poloviny. Čtvrtým podnikem kalendáře je ve dnech 13. – 15. července Rally Bohemia.

Citroën Racing Trophy CZ 2012 se přehupuje do druhé poloviny. Čtvrtým podnikem kalendáře je ve dnech 13. – 15. července Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Výčet účastníků CRT CZ tentokrát nabízí nejen kvalitu, ale také kvantitu. Mezi přihlášenými lze najít čtyři vozy Citroën DS3 R3T a čtyři speciály Citroën C2 R2 MAX. Mimo pohárovou klasifikaci se představí i další čtyři vozy francouzské značky, včetně jednoho Citroënu C2 Super 1600. Atraktivitou pro diváky v servisní zóně bude v zázemí značky Citroën show car a simulátor DS3 WRC.

Třída 5, do které jsou zařazeny vozy Citroën DS3 R3T, nabídne konfrontaci českých a polských jezdců. Egon Smékal i leader českého šampionátu mezi vozy s jednou poháněnou nápravou Jan Černý budou hájit domácí barvy, proti nim se postaví Szymon Kornicki a Radoslaw Raczkowski.

Výborný výsledek z předchozích závodů se bude i zde snažit obhájit Jan Černý, kterého naviguje Pavel Kohout. Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou se zase budou snažit pokořit smolnou sérii tří výpadků v řadě z posledních závodů. Na Bohemii, ani na českých tratích, nebudou žádnými nováčky Szymon Kornicki a jeho spolujezdec Robert Hundla (mj. startuje s Grzybem). Navíc jejich vůz na závody připravuje český tým Gekon Racing promotéra CRT CZ Tomáše Pletky.

Slibná konkurence se sejde i ve třídě 6. Jediný český reprezentant Petr Křížek s vozem Citroën C2 R2 MAX odstartuje do svého třetího letošního závodu s nadějí, že na rozdíl od předchozích závodů jej technika tentokrát nezradí. Zbytek účastníků CRT CZ se přihlásil z Polska. Jezdci Rafal Janczak a Slawomir Ogryzek už v Česku rovněž startovali, nováčkem bude Tomasz Zerebecki.

Barvy Citroënu navíc budou při Rally Bohemia rovněž hájit Michal Srb (C2 R2), Dán Simon Larsen (C2 R2 MAX) a Polák Grzegorz Pendyk (C2 R2). Zajímavý speciál Citroën C2 Super 1600 představí Miloš Vágner.

„Na soutěž se nesmírně těším, Bohemia potvrdila naše předpoklady. Celkový počet vozů Citroen dosáhl čísla 12, v rámci CRT se představí 8 vozů. Jen mě mrzí, že počet vozů C2 R2 MAX zachraňují jezdci z Polska. V Česku je spousta vozů této specifikace, ale domácí jezdci se na Bohemii nepřihlásili,“ popisuje promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

„Ve spolupráci se společností Citroën ČR se nám podařilo pro Rally Bohemia zajistit repliku továrního speciálu Citroën DS3 WRC. Dalším zpestřením návštěvy servisního zázemí CRT CZ se může stát simulátor DS3 WRC, v němž bude řidič sedět jako v kokpitu soutěžního speciálu. Návštěvníkům budeme rozdávat i silikonové náramky s logem CRT CZ, už samozřejmostí bude možnost vychutnat si v servisu na letišti v Hoškovicích výbornou kávu Dallmayr. Novinkou bude možnost zakoupit si originální oblečení Citroënu Racing a soutěž o hodnotné ceny, včetně VIP vstupenky na příští závod CRT CZ. Laťku jsme posunuli zase o trochu výše a tímto zveme všechny příznivce k návštěvě našeho zázemí,“ dodává Tomáš Pletka.

Rally Bohemia se uskuteční ve dnech 13. – 15. července. Na pátek 13. července je naplánován slavnostní start soutěže (18 hodin). Na měřených testech začnou posádky bojovat o sekundy v sobotu 14. července. Po osmi klasických zkouškách vyvrcholí první den paralelní speciálkou v areálu autodromu Sosnová. V neděli 15. července zakončí soutěž šest rychlostních zkoušek, poslední „tečkou“ bude Staroměstská zkouška v ulicích Mladé Boleslavi. Posádky se objeví na cílové rampě v 16 :25 hodin.

Kalendář Citroën RacingTrophy CZ 2012

  • 23. – 24. března Bonver Valašská rally
  • 25. – 26. května Rallye Český Krumlov
  • 22. – 23. června Agrotec Rally Hustopeče
  • 13. – 15. července Rally Bohemia
  • 31. srpna – 2. září Barum Czech Rally Zlín
  • 04. – 06. října Rally Příbram
  • V každé rally zapsané v kalendáři závodů „CITROËN RACING TROPHY CZ 2012“ bude možné podle konečného výsledku získat odměnu za umístění dle níže uvedené tabulky. Z bojů o finanční prémie jsou nadále vyloučeny speciály Super 1600 (tř. 5) a Kit Car (tř. 6). Odměny za umístění budou vyplaceny po každém závodě.

    Citroën DS3 R3T – hodnocení ve třídě 5

    Tabulka finančních odměn a bodů pro jednotlivé závody (Tř. 5, mimo vozy S1600)

  • 1. místo 4 000 € + 50 litrů ELF Turbo EVO
  • 10 bodů
  • 2. místo 2 500 € + dárkové předměty nebo oblečení Citroën Racing 8 bodů
  • 3. místo 1 500 € + maziva Total 6 bodů
  • Celkem 8 000 € / závod

    Citroën C2 R2 Max – hodnocení ve třídě 6

    Tabulka finančních odměn a bodů pro jednotlivé závody (Tř. 6, mimo vozy Kit Car)

  • 1. místo 1 200 € + sada předních brzdových desek Pagid 10 bodů
  • 2. místo 800 € + dárkové předměty nebo oblečení Citroën Racing 8 bodů
  • 3. místo 500 € + maziva Total 6 bodů
  • Celkem 2 500 € / závod

    Citroën RacingTrophy CZ bude zajišťovat společnost GEKON RACING s.r.o., která zároveň distribuuje náhradní díly a přestavbové kity pro vozy Citroën C2 R2 MAX a Citroën DS3 R3T. V případě potřeby GEKON RACING s.r.o. poskytne všem zájemcům o starty s vozy Citroën detailní informace.

    Kontakt: GEKON RACING s.r.o. (Tomáš Pletka, tel.: +420 777 853 681, e-mail: t.pletka@iol.cz)

    Všechny potřebné informace k Citroën RacingTrophy CZ 2012 naleznete na stránkách www.citroenracingtrophy.cz.

    Komentářů celkem: 1
    13. 7. 2012 21:14
    0 0
    Nevíte o jakej simulátor se jedná???
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!