Rally Bohemia se čtyřmi pohárovými renaulty

Účastníci Ropro Clio R3 Czech Trophy 2012 se ke svému pátému klání schází v Mladé Boleslavi.

Účastníci ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012 se ke svému pátému klání schází v Mladé Boleslavi. Ve dnech 13. – 15. července se jejím okolí uskuteční prestižní Rally Bohemia. Počet pohárových účastníků s vozy Renault Clio R3 se pro Rally Bohemia zastavil na číslovce 4. Bohužel se potvrdily předstartovní úvahy některých jezdců, že na Bohemii nebudou startovat. Startovní pole tak bude ochuzeno o druhého a třetího jezdce průběžné klasifikace Clio R3 Trophy Milana Kneifela a Jiřího Trojana. Nakonec se pořadatelům omluvil i Lubomír Minařík.

„Bohužel na náš výkon z Hustopečí budeme moci navázat až na Barum rally. Rally Bohemia jsme nuceni z finančních důvodů vynechat,“ přiznal Milan Kneifel. A podobně mluvil po hustopečském startu i jeho rival Jiří Trojan.

„Po výpadku v Hustopečích se nám nepodařilo opravit poškozený motor, proto se na Bohemii neobjevíme,“ objasnil Lubomír Minařík.

Nejvýše postavenými jsou v seznamu přihlášených posádek Josef Peták a Alenou Benešovou (st. č. 20). Příbramská dvojice dokonce figuruje mezi absolutními vítězi Rally Bohemia. Prvenství získala v roce 2004. Tehdy startovala s vozem Peugeot 306 Maxi. O rok později už s Renaultem Clio S1600 obsadila třetí místo.

„Sezonu 2004 určitě řadím k nejúspěšnějším v naší společné kariéře. Kromě vítězství na Bohemii jsme dojeli druzí na Barum rally, získali jsme tituly mistra MMČR ve dvoukolkách i absolutně v Evropském poháru. Celkově máme za sebou spoustu úspěchů, ale dnes už nejpodstatnější a nejdůležitější skutečností je to, abychom každou soutěž dokončili ve zdraví, bez vad na kráse závodního auta,“ říká navigátorka Josefa Petáka Alena Benešová.

Do seriálu se po pauze vrací vítězové úvodních dvou závodů Petr Brynda se Štěpánem Palivcem (st. č. 29).

Právě tyto dvojice budou patřit k hlavním kandidátům na finanční prémie v pohárové klasifikaci. Přihlášku na Rally Bohemia poslali i Roman Štefan s Klárou Šillerovou (st. č. 42), stejně jako Michal Kravec, kterého bude nově navigovat Josef Dvořák (st. č. 55).

Stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (4/7):

1. Peták 63, 2. Kneifel 57, 3. J. Trojan 52, 4. Brynda 50, 5. R. Štefan 38, 6. Minařík 20, 7. Kravec 16

„Rally Bohemia patří k prestižním domácím podnikům, a proto ROPRO Clio R3 Czech Trophy nemůže při mladoboleslavské soutěži chybět. Do poháru se vrací někteří jezdci, naopak někteří Bohemii vynechávají, což je škoda. I přes složitou ekonomickou situace držíme standard počtu vozů a renaulty se pravidelně objevují na čelních příčkách hodnocení dvoukolek i třídy 5. A doufám, že to tak zůstane i na vložkách Železnobrodska a v okolí Tanvaldu,“ říká promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy Zdeněk Pekárek.

Rally Bohemia odstartuje v pátek 13. července v 18 hodin ze Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi, ale první boje o sekundy se mezi posádkami strhnout až v sobotu 14. července. To se bude závodit na devíti zkouškách, včetně paralelního testu v Sosnové. V neděli bude soutěž pokračovat sedmi klasickými zkouškami, posledním testem bude RZ Staroměstská. Posádky dorazí na cílovou rampu v 16:40 hodin. Délka soutěže je 701,51 km, rychlostní zkoušky měří 197,68 km.

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!