16. 7. 2012 15:36 − 2594× − 0

Mikkelsen: Rumunsko bude dobrodružství

Andreas Mikkelsen vstoupí v pátek do neznámého prostředí rumunského dílu IRC Sibiu Rally Romania.

Andreas Mikkelsen vstoupí v pátek do neznámého prostředí rumunského dílu IRC Sibiu Rally Romania. Talentovaný Nor v Rumunsku nikdy nezávodil, čeká jej tak nové prostředí, kde je ale i přesto se spolujezdcem Ola Floene největším favoritem na vítězství. Odstartuje tradičně se Škodou Fabia S2000 britského týmu Škoda UK. Rally Sibiu měří 200 kilometrů, které jsou rozdělené do 12 rychlostních vložek včetně dvou speciálek o délce 1,9 kilometru.

"Po dobré soutěži během posledního kola v San Marinu mířím s velkou důvěrou do Rumunska. Slyšel jsem o Rally Sibiu dobré věci a rád zjistím, jaké tam jsou šotolinové zkoušky. Jen místní jezdci znají charakter jednotlivých zkoušek, ale i my jsme docela rychlí na nových soutěžích. Rád navštěvuji nová místa, nikdy jsem v Rumunsku předtím nebyl, dokonce ani na dovolené, takže to bude dobrodružství," těší se Andreas Mikkelsen na novou výzvu.

Jestliže Mikkelsen opravdu vyhraje, notně se přiblíží obhajobě titulu. Jeho největší dva konkurenti, Jan Kopecký a Juho Hänninen, totiž v Rumunsku nestartují. Třiadvacetiletý jezdec tak může v hodnocení jezdců odskočit ostatním o 49 bodů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!