18. 7. 2012 18:57 − 2510× − 0

Zubrův tip na Sibiu Rally Romania od Viktora Mechla

Na nadcházející soutěž Intercontinental Rallye Challenge nám zaslal svůj tip Viktor Mechl.

Na nadcházející soutěž Intercontinental Rallye Challenge nám zaslal svůj tip Viktor Mechl. Rodinná posádka Mechlů nakoukla do automobilových soutěží v roce 2008 v Rallye Cupu, loni přestoupili s Hondou Civic do Poháru ČR. I letos pokračují v tažení pohárem, kromě Hondy Civic se na Kopné ukázali ve Felicii Kit Car. Tento mladoboleslavský speciál hodlají Mechlovi osedlat i ve Vyškově. V nadcházejícím sprintu v Kostelci nad Orlicí ovšem usednou do osvědčené Hondy Civic.

Jak vypadá tip Viktora Mechla na Sibiu Rally? "Tipování pro Rumunsko je velmi složité, protože je to nová soutěž, takže je těžké odhadovat, jak si povedou pro nás neznámí domácí piloti. Navíc účast zahraničních jezdců je menší než na jiných soutěžích IRC. Snadnou práci by v této situaci měl mít Andreas Mikkelsen. Další místa na stupních vítězů by měla patřit zkušeným účastníkům IRC Patriku Flodinovi a Seppu Wiegandovi. Očekávám velmi dobrý výsledek Lanceru R4 v rukou Valentina. Neznámá trať bude jistě výhodou pro zkušeného Francoise Delecoura. O další pozice se podělí účastníci rumunského mistrovství Dan Girtofan a Marco Tempestini. Do osmičky se zcela jistě vejde i nenápadně jezdící Rakušan Andreas Aigner."

Zubrův tip na Sibiu Rally Romania od Viktora Mechla
1.MIKKELSEN Andreas
2.FLODIN Patrick
3.WIEGAND Sepp
4.PORCISTEANU Valentin
5.DELECOUR Francois
6.GIRTOFAN Dan
7.TEMPESTINI Marco
8.AIGNER Andreas

KO otázka zní pro Sibiu Rally následovně: Vyhraje oba průjezdy speciálkou (RZ5 a 12) stejný jezdec? Ano nebo Ne? Co na to Viktor Mechl? "Každý průjezd vyhraje jiný jezdec. Superspeciálka bude jedna z mála možností porazit Mikkelsena, který minimálně na poslední RZ nebude muset zbytečně riskovat." V jeho tipu zaškrtáváme tedy odpověď NE.

Tipování končí s první rychlostní zkouškou v pátek 20. července 2012 v půl třetí odpoledne. Připomeňme, že vítěz získá kromě značkového trika UAX v hodnotě 469 Kč i dárkové předměty od Pivovaru Zubr a samolepky eWRC.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!