Rallye České Budějovice – odpočítávání do startu

S pozměněnou tváří a zcela naplněnou startovní listinou odstartuje Rallye České Budějovice, která otevře druhou polovinu letošního Volného Poháru.

S pozměněnou tváří a zcela naplněnou startovní listinou odstartuje Rallye České Budějovice, která otevře druhou polovinu letošního Volného Poháru.

Tři rozdílné rychlostní zkoušky v poměrně netypickém uspořádání, ale na známých úsecích. To je trať čtvrté soutěže VP. První rychlostní zkouška je rychlejšího charakteru s techničtějšími prvky a několika retardéry pro snížení rychlosti před nebezpečnými úseky. Ta se pojede čtyřikrát a bude otevírat každou ze sekcí. Jedná se o stejnou trať, jako v minulém roce, jen směr průjezdu je opačný. Jako druhý test v sekci se budou střídat úseky Kratochvíle a Krtely. Jsou to dvě varianty „namotání“ náročné technické lesní erzety také známé z minulého ročníku.

A kdo se na tyto erzety vydá? Letošní Volný Pohár si na nezájem posádek stěžovat nemůže, a protože na Rallye České Budějovice pojedou i posádky AUTO Design Cupu, byla o místa na seznamu přihlášených pěkná mela. Původně avizovaná propustnost tratě musela být dokonce navýšena a i tak byla volná místa rozebrána během pár dní.

Do Volného Poháru se přihlásilo 66 dvojic a mezi nimi nechybí obhájce vítězství Šikl ani většina předních posádek s vozy nejsilnější třídy – Zabloudil, Bánský, Filip, Milowský nebo Maňovská. Vynechává pouze Stránský a jeho týmový kolega a lídr hodnocení historiků Koutný. V nižších třídách jsou na startu jak rychlé diesely Musila, Fialy a Šenka, tak dvoulitrové Peugeoty Kupcových, Citroen C2 R2 Bise nebo Škodovka Hary Ředitele. Neodstartuje ale Trojan s vybroušenou Kitovou Felicií.

Nádavkem je ještě 44 přihlášených vozů v rámci AUTO Design Cupu. Neváhejte tedy a vydejte se o víkendu na jih Čech, máte se na co těšit – jak na tratích rychlostních zkoušek, tak v servisní zóně v Sedleci u Českých Budějovic.

Veškeré informacek soutěži, včetně tipů pro diváky, najdete v aktuálním vydání elektronického magazínu Sport Motor News. Mapy a harmonogram jsou umístěny také na stránkách pořadatele www.autodesigncup.cz

Foto: Radek Vojtěchovský

Komentářů celkem: 1
20. 7. 2012 11:481
0 0
Loni sem byl kouknout a klidně můžu říct,že perfektní závodění na pětníku.Za málo peněz,dost muziky.Letos jedu zase.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!