20. 7. 2012 17:22 − 2682× − 3

V Rumunsku se dějí věci

Druhá rychlostní zkouška při Sibiu Rally Romania přidala vrásky nejednomu účastníkovi tohoto rumunského kola IRC.

Druhá rychlostní zkouška při Sibiu Rally Romania přidala vrásky nejednomu účastníkovi tohoto rumunského kola IRC. Ze soutěže už odstoupil francouzský mladík Mathieu Arzeno, Hermanna Gassnera trápí od úvodní RZ technické problémy. Andreas Aigner ulomil na nejdelší zkoušce Sibiu Rally s názvem Crinti kolo, měřený test definitivně zastavil svojí havárii místní Dan Girtofan. Kvůli jeho překážející Škodě Fabii S2000 byla RZ nakonec zrušena a dalším posádkám je přidělován náhradní čas.


Foto: ircseries.com

Během prvního průjezdu téměř třicetikilometrovou Crinti postihl několik posádek defekt. Na šotolinové vložce se zdržel Patrick Flodin, který za sebou v prachu zdržel Francoise Delecoura, proražené pneumatice se nevyhnul ani Sepp Wiegand a Gergély Szabó. Posledně jmenovaný i přes to zajel druhý čas za lídrem soutěže Andreasem Mikkelsenem. Ten jeho počínání komentoval: "Je to velké překvapení, protože jede poprvé se Škodou, poznává auto a jede bezpečně na 100%."

Gergély Szabó, který dojel na předchozí Rally San Marino na 6. příčce, to vidí ale po svém: "Byl jsem ke konci jak můj děda, jel jsem velmi pomalu, ale jsem zde a to je hlavní." Szabó využívá stejný vůz, se kterým v IRC dosud závodil János Puskádi. Ten je v Rumunsku jen v roli týmového šéfa.


Foto: ircseries.com

Uvidíme, jak si závodníci dokážou poradit s druhým průjezdem těžké zkoušky, který začíná krátce po 18 hodině středoevropského času a Vy jeho průjezd můžete sledovat na ewrc-results.com.

Komentářů celkem: 3
DND
20. 7. 2012 18:491
0 0
Ve třetí RZ dojel ve skvělém čase do cíle Patrik Flodin hnán smečkou zdivočelých psů, ve čtvrté RZ pak odstoupil Michael Burri poté, co mu byla v pomalém vracáku odcizena všechna kola.
20. 7. 2012 18:572
0 0
DND, zapomněls na smajlíka a já ti to málem sežral smajlíksmajlík
20. 7. 2012 19:543
0 0
Aji s rezervamasmajlík?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!