Ondřej Plšek - eWRC.cz
23. 7. 2012 21:25 − 2794× − 4

Mini Cooper WRC s pravostranným řízením

Specielně pro irský trh vyvinul Prodrive novou verzi Mini Cooper WRC, kde se volant nachází na pravé straně vozu.

Prodrive začíná nabízet Mini Cooper WRC i s pravostranným řízením. Dle vlastních údajů je tento vůz jediným vozem WRC s volantem vpravo na trhu, který plně vyhovuje předpisům FIA. První start tohoto vozu je na programu již tento víkend, kdy s ním na Lurgan Park Rally pojede Derek McGeechan. Vůz je homologován pro všechna mistrovství FIA.

Nová verze vozu má pozměněnou karoserii, kvůli nové poloze volantu došlo i k přepracování bezpečnostního rámu. Uvnitř vozu byla přesunuta řadící páka a páka ruční brzby, změn doznal i kabelový svazek a upevnění sedaček. Pod kapotou je vůz se svým starším bratrem skoro identický, jen bylo nutno pozměnit umístění elektrického vodního čerpadla.

"Mini WRC je od svého loňského představení v Irsku velmi populární a vznikla velká poptávka po verzi s pravostranným řízením," řekl vedoucí oddělení prodeje u Prodrive Steve Smith. "K přepracování standardního modelu na nový s kompletní homologací FIA bylo zapotřebí hodně práce. Ale výsledek plně odpovídá našim představám."

Komentářů celkem: 4
24. 7. 2012 09:061
0 0
Stejně asi jednou dojde k tomu, že hlavně pro zvýšení bezpečnosti při bočním nárazu bude jezdec a spolujezdec sedět za sebou jako na motorce,pak ta auta budou univerzální.....
On to teda už kdysi na RAC rally v Anglii zkoušel Walter R.,ale to bylo kvůli trakci zadní nápravy na šotolině.Dle jeho vlastních slov ale pro potměšilé jízdní vlastnosti se to neujalo..smajlík
24. 7. 2012 10:142
0 0
Nebo bude jezdec i spolujezdec sedět v servisu pred obrazovkou a po tratich se budou prohanět velke RC modely. smajlík
24. 7. 2012 12:443
0 0
S druhym takovym Mini by tam mel jet Meeke, ze?
24. 7. 2012 13:354 Upraveno 13:36
0 0
Meeke jede s volantem vlevo. A zajimalo by me jestli Mini s pravostranym řizenim je v nove evoluci jako ma Sordo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!