24. 7. 2012 19:59 − 2833× − 2

Právě vychází magazín Rally 6/2012

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Vzpomínka na Bohuslava Ceplechu – Zapadlo sluníčko rallysportu…

Jen velmi těžko se v této chvíli hledají slova. 14. července odešel z tohoto světa člověk, který rally doslova miloval.

Agrotec Petronas rally – Triumf Jana Kopeckého jako přes kopírák

Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem pokračovali ve spanilé jízdě českým šampionátem i v okolí jihomoravských Hustopečí. O svém prvenství rozhodli zejména na začátku druhé etapy, stejně jako loni, kdy si tovární jezdec Škody přijel pro premiérový hustopečský vavřín ještě s Petrem Starým.

Martin Špaňhel – Beru rally jako letní zpestření

Bývalý úspěšný hokejista Martin Špaňhel, žijící v Columbusu, nechyběl na startu hustopečské soutěže. Jeho hondu, v jejímž kokpitu ho navigovala Pavlína Fričová, ale v průběhu třetího testu potkala kuriózní nehoda. Srazil se s divočákem.

Rally Bohemia – Smutná rally bez vítěze

Mladoboleslavská soutěž se již tradičně mohla stát jedním ze dvou vrcholů domácí rallyové sezony. Bohužel, tragická nehoda posádky Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha na třetí rychlostní zkoušce přiměla pořadatele k jedinému správnému řešení, a to 39. ročník této soutěže okamžitě ukončit.

Jimmy McRae – Největší úspěchy jsem získal s vozy Opel

Na pozvání Hájek Historic Czech National Rally teamu přicestoval na mladoboleslavskou Historic Show slavný skotský jezdec Jimmy McRae. Startoval s Opelem Kadett GT/E, se kterým absolvuje Janota ME historických vozů. S pětinásobným britským mistrem jsme hovořili v neděli. V den, kdy jeho syn Alister vyhrál s Protonem Satria Neo S2000 v Malajsii soutěž seriálu APRC.

Rally Krkonoše

Mapa a časový harmonogram Matrix Rally Kostelec nad Orlicí

Josef Zimmermann – Štika v rybníce

Josef Zimmermann se z pohárové klasifikace posunul mezi nejrychlejší dvoukolky rallysprintů. Zajímavostí je, že tento jednatřicetiletý jezdec z Frýdlantu získával své první soutěžácké zkušenosti za volantem Škody Favorit Pick Up.

Martina Daňhelková – S cliem si jízdu více užívám

Jméno Martiny Daňhelové vídáme ve startovních listinách domácích soutěží od Rally Jeseníky 2008. Usměvavá rodačka z Českého Krumlova se může pochlubit prvenstvím v Dámském poháru, ale čím dál více o sobě dává vědět i v souboji s řadou zkušenějších mužských kolegů. Druhá pozice ve třídě 8 v průběžném pořadí sprintového seriálu jistě není posledním slovem, které tato 26letá inženýrka ekonomie řekla.

IRC: Targa Florio, Ypres, Rally San Marino

ME: Bosphorus, Bulgaria

Datsun 240 / 260 Z – Robustní sportovec z Japonska

Počátkem sedmdesátých let budil na soutěžních tratích velkou pozornost exotický japonský sportovní vůz Datsun 240 Z. Ortodoxní sporťák, který se prosadil především na americkém trhu, má na kontě úspěšná vystoupení na dvou neslavnějších soutěžích světa. V Monte Carlu dosáhl na stupně vítězů, na Safari rally dokonce dvakrát triumfoval.

Rally Nový Zéland – Další bezchybný výkon citroënů

Třetí double vybojovaly posádky Citroënu při Rally Nový Zéland. Dvojice Sébastien Loeb – Daniel Elena a Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen obsadily potřetí v řadě první dvě příčky, čímž si upevnily i své postavení v hodnocení jezdců i značek.

Rally Nový Zéland 1977 – Show Ariho Vatanena

Po první třetině sezony měly značky Fiat a Ford překvapivě shodný počet bodů. Zatímco turínský tým odcestoval na další klání na Nový Zéland v plné síle, Ford poslal jen mladičkého Vatanena.

Komentářů celkem: 2
26. 7. 2012 20:011
0 0
k nám do trafiky ještě nepřišelsmajlík
27. 7. 2012 19:472
0 0
článek " Zapadlo sluníčko rallysportu..." zvláště poslední 2 odstavce mi opravdu vehnaly slzu do oka. Velmi hezká vzpomínka na Bohouška.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!