Ve Finsku po prvním dni kraluje Loeb

Druhým rokem se odehrává Finská rally od čtvrtka do soboty. Výsledkové listině po první etapě vévodí tradičně Loeb.

Díky vítězství v kvalifikaci si mohl zvolit Sebastien Loeb jako první startovní pozici pro první den Finské rally. Rozhodl se startovat jako desátý v pořadí a vyplatilo se. Po třech měřených úsecích je průběžně první. O druhou příčku se po dnešku dělí Jari-Matti Latvala s Mikkou Hirvonenem. Dva Finové se na domácí soutěži nechali ve čtvrtek pokořit francouzským šampionem o 7,3 vteřiny po necelých třiceti kilometrech tří rychlostních zkoušek.

Šampionátu SWRC po čtvrteční etapě vévodí Hayden Paddon se Škodou Fabia S2000 o jedenáct vteřin před švédským pilotem P.G. Anderssonem na Protonu, třetí je průběžně Ir Craig Breen s Fiestou S2000.

Mezi mladíky s Fiestami R2 ve WRC Akademii vévodí průběžně výsledkové listině Brit Elfyn Evans, druhý, Evansův krajan Alister Fisher, na něj ztrácí 2,8 vteřiny. Frederik Ahlin nedokončil závěrečnou zkoušku první etapy a přenechal tedy třetí příčku australskému jezdci Brendanu Reevesovi.

Martinu Prokopovi s Fordem Fiesta WRC patří průběžná jedenáctá pozice, dvanáctý je pak Sebastien Ogier s Fabií S2000 jako nejrychlejší vůz kategorie 2 (neboduje do SWRC). Andreas Mikkelsen, druhý pilot Volkswagen Motorsportu, je po prvním soutěžním dni průběžně čtrnáctý.

Druhá etapa startuje zítra již v 6:42 SELČ (7:42 finského času), takže se na fanoušky rally těšíme a budeme s nimi sledovat páteční den finské šotoliny opět na ewrc-results.com. Fanděte s námi českým (i slovensko-českým) posádkám a českým vozům na osmé soutěži Mistrovství světa v rally!

Komentářů celkem: 2
2. 8. 2012 21:40
0 0
Upozorňuji na špatný odkaz na výsledky
2. 8. 2012 21:47
0 0
Díky, opraveno
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!