Po druhé páteční etapě stále vede Loeb

Druhým rokem se odehrává Finská rally od čtvrtka do soboty. Výsledkové listině po první etapě vévodí tradičně Loeb.

Druhý den osmé soutěže šampionátu Mistrovství světa v rally je za námi. Ve vedení je stále Sebastien Loeb s Citroenem DS3 WRC. Druhý Mikko Hirvonen stáhl Loebův náskok na rovných pět vteřin. Třetí místo pak průběžně patří finskému jezdci Fordu Jari-Mattimu Latvalovi.

Čtvrtá příčka patří Petteru Solbergovi, který se dnes hodně snažil, avšak přes své snahy mu špička alias Citroen, potažmo Loeb a Hirvonen, znatelně ujíždějí. Ať nastavoval auto jak chtěl, jel hranu jak chtěl, stejně jim nestačil. Petter si dnes připsal vítězství pouze v RZ 11, Jari-Matti dnes vůbec první čas v RZ nezaznamenal. Loeb i Hirvonen si dnes shodně připsali čtyři vítězství v RZ.

Český pilot s vozem WRC Martin Prokop se dnes z jedenácté pozice posunul na průběžně devátou příčku. Dosáhl dnes nejlépe osmé příčky v RZ (superspeciálka Kileri), nejhůře třinácté pozice v RZ 7 a 8.

Nedařilo se dnes Jevgenii Novikovovi a Thierimu Neuvilleovi, kteří skončili mimo trať. Novikov dokázal ještě auto dát do kupy a dojet do cíle RZ, dále i do servisu, kde mu auto opět dali dohromady a mohl s lehkou časovou penalizací pokračovat. Dnešní etapu mimo jiné nedokončil i Chris Atkinson a Paul Nobre (taktéž skončil v lese na mítině mimo trať).

České vozy Škoda Fabia S2000 reprezentoval v šampionátu SWRC Hayden Paddon, který bohužel pro technické problémy musel z etapy odstoupit. Technické problémy potkaly dnes i jezdce týmu Volkswagem Motorsport Andrease Mikkelsena jedoucího taktéž na Škodě Fabia S2000, který ale dnešní etapu dokázal dokončit. V kategorii 2 stále vede Sebastien Ogier, druhý je průběžně Craig Breen, třetí příčka průběžně patří P.G.Anderssonovi.

Jak už bylo zmíněno, Paddon dnešní etapu nedokončil a proto se mění průběžně první po druhé etapě Finské rally v šampionátu SWRC. Na nejvyšší příčku se posunul Craig Breen, druhé místo patří P.G.Anderssonovi, třetí je pak Juha Salo.

WRC Akademii průběžně vévodí Elfyn Ewans, stříbro patří po druhé etapě Pontusovi Tidemandovi, třetí příčka pak Breanu Reevesovi.

Závěrečná třetí etapa Finské rally začíná v sobotu chvíli před sedmou hodinou ranní středoevropského letního času. Sledujte s námi i závěrečnou etapu osmého podniku MS šampionátu v rally na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 8
3. 8. 2012 21:081
0 0
Musím znovu upozornit na špatný odkaz :D
3. 8. 2012 21:182
0 0
Sorry, jsem fakt levá, dlouho jsem žádný článek nepsala a je to znát...
4. 8. 2012 07:023
0 0
Zdeni, po celodenním čučení do čtverečku, jsi na sebe příliš přísná smajlíksmajlík
4. 8. 2012 07:564
0 0
Ač se mi to těžko říká, Fordy by to měly zabalit. Kde jinde by měly vyhrát než ve Finsku a i tady jim Citron a Loeb dávají naprdel. Prostě rally se stává sportem jednoho muže, stejně jak v dobách schumiho F1smajlík
4. 8. 2012 10:175
0 0
@nerez;: a v te F1 to tehdy ti ostatni zabalili?
4. 8. 2012 10:356
0 0
ve startovce 10 Fiest WRC proti 4 DS3 WRC - jasný rozdíl v programu obou "továren" - M-sport se živí prodejem klientům, Citroen "cpe" peníze jen do svého, ten rozdíl vývoje tam prostě znát je...
4. 8. 2012 10:397
0 0
Jenže v F1 to kromě sezóny 2001, 2002 a 2004 bylo vždy velmi velmi těsné a těch titulů bylo za sebou 5 a ne 8. F1 nikdy nebyla výsledkově taková nuda jako rally posledních 10 let....nemluvim o požitku u tratě, ale o výsledkách.
4. 8. 2012 14:088
0 0
Jako taky mě ty výsledky nebaví. Stejně jako letos MMČR. Ford by to neměl zabalit, ale něco s tím udělat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!