Spolujezdec uchránil tábor skautek před opilci

Tento týden se v tisku objevila informace o zproštění viny vedoucího skautského tábora, který v sebeobraně zpacifikoval dotírajíci výtržníky.

Tento týden se v tisku objevila informace o zproštění viny vedoucího skautského tábora, který v sebeobraně svázal a lehce zranil dotírajíci výtržníky. Překvapením pro mne bylo jméno onoho statečného zachránce. Vlastimila Mihálika znám jako klidného pohodáře, který naviguje ve třídě SA1 Davida Kvintu. Se svým Favoritem přešli z RallyCupu a bojují o umístění na bedně v letošním ročníku PČR. Nejen rally živ je člověk a tak je Vlastík také skautským vedoucím.

Příběh předloňského přepadení opilci je neuvěřitelný především v rozhodnutí soudu, který udělil obráncům tábora podmíněné tresty. Brněnský odvolací soud toto rozhodnutí v plné míře zrušil.

Tak ať se daří jak ve skautu tak i při rally.

Více informací v tisku zde případně zde

Komentářů celkem: 11
4. 8. 2012 13:22
0 0
Když jsem to četl na netu,tak jsem opravdu nechápal. Naštěstí v tomhle případě to dopadlo nakonec dobře,ale to prvotní rozhodnutí soudu mě hlava nebere.
4. 8. 2012 18:57
0 0
Taky jsem to četl a nechápal jsem. Nejen naprosto zcestné rozhodnutí soudu, ale hlavně si myslím, že státní zástupce neměl vůbec žádný soud připustit a měl podnět k soudu smést ze stolu jako jednoznačnou přiměřenou sebeobranu. Nejsem právník, ale podle mého názoru žádný soud neměl proběhnout, respektive jen ten s ožralými výtržníky. Pan Mihalík měl dostat maxmimálně pochvalu za suplování práce naší rozbordelené policie. Děsnej Kocourkov. Ta paní s šátkem přes oči musí plakat nad tím co se tu děje.
bdX
5. 8. 2012 11:06 Upraveno 11:06
0 0
100 bodov pro skauty. Těm co je původně odsoudili ... patřilo by jim, aby je někdo řádně přepadl, aby si užili "přiměřené obrny" (to není překlep).
5. 8. 2012 19:59
0 0
Marně přemýšlím, v jaké jiné zemi by se taková justiční prasárna mohla stát... Zimbabwe? Severní Korea? Mauretánie? Čím dál častěji je mě na blití z toho, v jaké zemi žijeme, co jsme tady dopustili... Tu advokátskou a soudnickou svoloč by patřilo vypráskat do jednoho, sebrat jim ty vyšmelené tituly a byl by pokoj!
5. 8. 2012 23:10
0 0
...byl by pokoj nebo by vznikl "prostor" pro další podobné (kteří jsou v řadě)
6. 8. 2012 15:22
0 0
ze se nekdo necemu divi viz dalsi perla http://www.novinky.cz/krimi/275166-vezeni-za-zpackane-znasilneni-je-moc-tvrdy-trest-mini-soud-a-dal-podminku.html a to jsou jenom ty co jsou videt, jednu dobu sem se o rozhodnuti soudu zajimal a potom co jsem vsechno precet sem s tim musel prestat ptz se mel chut si jit hodit lano na vetev..
6. 8. 2012 15:22 Upraveno 15:23
0 0
pardon double
6. 8. 2012 20:20
0 0
1-jsem rád, že skauti jsou furt tam, kde bych je hledal smajlík
2-to, že šel k soudu, je v první řadě průšvih policie, státního zástupce a taky jeho advokáta, ti to měli zastavit už v přípravém řízení
3-to, že to dopadlo OK, je zásluhou skoro těch samých (paušálně vzato) soudců, který byste chtěli dojednoho vypráskat-mimochodem, to je skvělá myšlenka, jen mi chybí nápad, kým je nahradit
4-nadáváte na soudce, ale odkazujete většinou na rudobolševický Novinky... OK, rudě soudící sudí vám nevadí, ale jejich škvár čtete? to nechápu, ale jedno vím, svým čtením je vlastně podporujete v jejich křivárnách. jejich heslo je škodit vždy, všude a vším (ne vším, ale nám a čímkoli)
5-pořád pro mě zůstává nejdůležitější konec a ten je dobrej, takže skautíci díky, nenechte se na(s)štvat a příště přeju tábor ve větším klidu a kdyby ne? tak znova a stejně, na grázla dobrota neplatísmajlíksmajlík
6. 8. 2012 22:53
0 0
Novej - tohle uz je docela mimo ale ja neverim ze tu mame demokracii takze neverim ani na levici nebo pravici a tudiz me nejake novinky a aktulne je celkem jedno, informace prijimam a tridim si je podle sveho nejlepsiho mineni a presvedceni nebo jak mi chcete vysvetlit ze tu mame moznost volit 3-4 velke strany z lidi kteri od 89 jenom prevlekaji kabaty rychlosti svetla, pred volbami kydaji spinu ze strany na stranu a po volbach si podaj ruce jak to skvele zas uhrali a muzou prelozdelovat dal...doufam ze nedostanu ban.
6. 8. 2012 23:13
0 0
benzy: Můj bod číslo 5 platí a proto neztrácím naději smajlík
9. 8. 2012 16:07
0 0
Prostě to je odraz naší současné společnosti.Finále dopadlo dobře,vítěz vyhrál v prodloužení.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!