Rally Ciudad de Goya – komentář

Argentinský šampionát v druhé půlce července rozjel druhou polovinu sezóny a stalo se tak na tratích v provincii Corrientes.

Argentinský šampionát v druhé půlce července rozjel druhou polovinu sezóny a stalo se tak na tratích v provincii Corrientes. Po double ve čtvrté soutěži přišlo v následujícím podniku v San Luis zklamání pro stáj Fiatu, když se ani jeden z borců nedostal na pódium. Daleko hůře však piloti speciálů Palio dopadli v aktuální šesté rally roku. Claudio Menzi chyboval už na úvodním testu, kde své Palio poslal mimo trať. A štěstěna nebyla nakloněna ani jeho kolegovi Gabrielu Pozzovi, který rozbil u svého vozu zavěšení a v RZ 3 musel skončit. Do druhé poloviny roku tak Scuderia Fiat nevstoupila vůbec dobře.

V předcházející soutěži Rally de San Luis si počínal nejlépe ze všech hlavní a v podstatě jediný přední zástupce Volkswagenu Miguel Baldoni. Tentokrát do soutěže vstoupil na čtvrté příčce, která mu patřila i na konci prvního dne. Za třetím Juanem Gilem de Marchim pilotujícím Chevrolet však pilot VW zaostával o pouhých 2,7 sekundy. Druhou etapu jezdec Agile nezačal vůbec dobře a propadl se ze třetího místa dokonce až na páté. Baldoni se tím pádem dostal na bednu a to hned se slušným náskokem přes čtvrt minuty.

Bohužel mu to nebylo nikterak platné, neboť jeho Gol hned záhy postihly problémy s převodovkou a na pilotově kontě přibyla nepěkná půlminutová penalizace. S bronzem se musel Baldoni rozloučit, do cíle dojel až jako pátý, čímž zároveň ztratil svou vedoucí pozici v šampionátu. Pro bronz si tak v Goye dojel de Marchi, který musel zachraňovat bilanci Chevroletu podlomenou pátečním odstoupením Marcose Ligata po poruše vodní pumpy.

Šestý podnik sezóny se stal jednoznačnou kořistí stáje VRS Ford, která si na své konto připsala double. O tom, kdo zde hrál hlavní roli a vyhrál třetí soutěž v této sezóně, asi netřeba pochybovat. Federico Villagra ovládnul hned během prvního dne pět ze sedmi testů a najel tím 18,3 vteřiny na týmového kolegu Nicolase Madera. Ten na svého kolegu nevyvíjel ani během druhého dne žádný tlak a zajistil stáji dvojitý úspěch. Villagru vítězství zároveň katapultovalo do vedení v šampionátu.

Výsledky tohoto podniku naleznete ve výsledkovém servisu ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Villagra 174, 2. Baldoni 168, 3. Menzi 137, 4. Pozzo 113, 5. Gil de Marchi 104, 6. Ligato 97

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!