Pátý díl Volného Poháru klepe na dveře

V polovině září se do Humpolce odstěhuje kolotoč Volného Poháru ke svému pátému zastavení – Rallye Humpolec.

Hliník se odstěhoval do Humpolce. A nejen on, v polovině září se do Humpolce odstěhuje i kolotoč Volného Poháru ke svému pátému zastavení – Rallye Humpolec.


Foto: Radek Vojtěchovský

Měsíc a týden, tolik zbývá do startu Rallye Humpolec, která načne poslední třetinu kalendáře letošního Volného Poháru. Soutěž, která v minulém roce v seriálu debutovala a uzavírala ho, letos podědila zářijový termín po vynechaném Rallye sprintu Hořovice. Přípravy jsou teď v plném proudu, trochu vrásek organizátorům přidělává pouze jeden opravovaný most nedaleko RZ, kvůli kterému je okolí protkáno objížďkami, které by mohly narušit schvalovací proces. V jednání je také slavnostní start v centru města, ale spíše to vypadá, že této varianty se dočká až příští ročník.


Foto: Radek Vojtěchovský

Nyní se již pojďme podívat, co Autosport MIPELL pro posádky chystá: „Uzavřeny budou dvě rychlostní zkoušky, které se pojedou 4x, první měří 9,6km (celkem rychlá RZ, ve které závodníci uplatní sílu svých závodních motorů) a druhá 15,6km (rychlostní zkouška, která prověří šikovnost a řidičské schopnosti posádky v srdečních zatáčkách a v rozmanitém terénu), celkem tedy 100,8km ostrých a celková délka závodů i s přejezdy pak vyjde 272,68km. Start plánujeme v 8:30 a konec závodu nám podle předběžného časového harmonogramu vychází na 17:30. Kromě přísnějšího hlídání najíždění rychlostních zkoušek, zlepšení organizace servisní zóny, zpřísnění parkování v servisu a zkulturnění vyhlašování vítězů neplánujeme zatím v humpoleckém Volném Poháru žádné větší změny oproti minulému roku,“ říká Lucie Mračková.


Foto: Radek Vojtěchovský

Zvláštní ustanovení jsou již vyvěšena na webu pořadatele, stejně tak přihlášky a také seznam prvních přihlášených soutěžících. Příjem přihlášek bude probíhat do 10. 9. 2012 nebo do naplnění propustnosti trati, která činí rovných 100 soutěžních vozů. Adresa zmíněného webu s informacemi je www.autosportmipell.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!