Jiří Navrátil si v Kostelci dojel pro svůj nejlepší výsledek

V Pačejově by na něj rád navázal…

Jiří Navrátil a Jůlius Gál by po největším úspěchu své společné kariéry, který získali v rychlostních zkouškách v Kostelci nad Orlicí, vše rádi zopakovali v následující soutěži Rally Agropa Pačejov.

Sedmé místo z Kostelce nad Orlicí je prozatím Jirkův životní rallyeový výsledek! Jiří v jízdě na rychlých „erzetách“ zúročil veškeré zkušenosti, které doposud nasbíral. Jak on tak Julda podali vyrovnaný výkon s maximem soustředění a minimem chyb. Po celou soutěž všechny zužovaly vysoké teploty, které v závodním autě dosahovali vysoko nad 40 °C. Velkou radost měla posádka nejen z výkonů v jednotlivých rychlostních zkouškách, ale především z celkového umístění, kdy na zkušeného Romana Odložilíka v cíli ztrácela pouhé 3,4 s.

Celý tým odvedl precizní práci, byl sehraný a každý jeho člen má na úspěchu svůj lví podíl. Fiona byla před Kostelcem po celkové repasi, kterou provedl šéfmechanik Honza Mikšátko. Je třeba zmínit, že auto, které bylo ještě týden před soutěží rozebrané, fungovalo po celý závod bez jediného problému! Tradičně špičkovou práci odvedl závodní inženýr Vít Kouřil i mechanik Tomáš Novák.

Interaction Ford Czech Rally Team by tento víkend všem svým fanouškům ukázal, že výsledek v Kostelci nebyl dílem náhody, ale že se Jirka naučil jet s Fiestou S2000 velice rychle. Nyní už kluci začínají šlapat na paty české rallyesprintové špičce a ve svých výkonech se stále posunují. Navíc zatím bez jediného karambolu! Startu v Pačejově předcházel krátký test nedaleko Podbořan, při kterém si Jirka opět osvěžil správné návyky a zároveň prověřil funkčnost všech komponentů Fiony.

Jiří Navrátil

„Výsledku z Kostelce nad Orlicí si moc vážím, je to to nejlepší, co jsem zatím v rallye dokázal. Jeli jsme s Juldou od začátku naplno, závodili jsme s Romanem Odložilíkem a ani za Valdou jsme moc nezaostávali. Svou roli v tom samozřejmě sehrála celá řada faktorů. Měli jsme od Vaška Arazima perfektně napsaný rozpis, bylo stálé počasí a nám se dařilo dobře volit pneumatiky do jednotlivých sekcí. Největším zážitkem byla RZ4, kde jsme za to pořádně vzali a zajeli čtvrtý čas absolutně! Ta euforie v autě, když jsme četli časy na tabuli, na to budu ještě hodně dlouho vzpomínat!

Samozřejmě, že bychom moc rádi v podobných výkonech pokračovali i v Pačejově, ale nikdy jsem tam nejel a proto těžko předvídat. Do soutěže chceme nastoupit v podobném stylu jako v Kostelci a budeme se snažit zajet co nejlépe. Na druhou stranu při takovém tempu je velice jednoduché udělat chybu a skončit mimo trať. Uděláme vše proto, aby se tak nestalo a Fiona nám zůstala celá.“

Jůlius Gál

„V Kostelci se ukázalo, jak důležité je mít dobře napsaný rozpis. Pro všechny to byla nová soutěž a dokázali jsem závodit s Romanem Odložilíkem a ani Valda nám moc nenaděloval. Jirka sice v Pačejově nikdy nestartoval, ale jedou se tam testy, které znám z minulých ročníků „Šumavy“ a Jirka jede přesně podle rozpisu, takže nevidím důvod, proč by neměl jet rychle. Navíc auto je po repasi trochu jinak nastavené a jsem z jeho vlastností naprosto unešený! Do Pačejova už se moc těším!“

Více informací najdete na www.jiri-navratil.cz nebo na www.facebook.cz, profil: Jiri Navratil

Komentářů celkem: 2
9. 8. 2012 21:131
0 0
"Já chci porazit Valdu, Juldo udělej to nějak" smajlíksmajlík. Super jízda v Kostelci, jen tak dál Jirko smajlíksmajlík
9. 8. 2012 21:262
0 0
Super výkon v Kostelcismajlík Jen tak dál a ještě třeba o něco rychleji. Budu držet palce v Pačívusmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!