Podzimní Sosnění: Historické automobily na okruhu

Czech Classic Car Club zve na sobotu 15. září všechny příznivce závodních automobilů na autodrom do Sosnové.

Czech Classic Car Club zve na sobotu 15. září všechny příznivce a zvláště pak majitele historických sportovních a závodních automobilů na autodrom do Sosnové na další ročník oblíbeného Podzimního Sosnění.

Stejně jako v předchozích ročnících budou automobily rozděleny do několika skupin, v nichž budou startovat buď v krátkých časových odstupech za sebou nebo i hromadně, jak je zvykem u historických monopostů formule 3 a MTX 1-01 nebo u závodních automobilů.

Prakticky všechny kategorie využijí opět celý sosnovský závodní okruh, naproti tomu monoposty pojedou po kratší verzi motokárové trati. Ani tentokrát nebude chybět start jedné z kategorií stylem Le Mans, kdy jezdci musí ke svým automobilům nejdříve doběhnout, připoutat se a teprve poté vyrazit na trať.

Podzimní Sosnění je otevřené pro majitele prakticky všech historických automobilů, i těch nejstarších, kteří by si chtěli vyzkoušet jízdu po závodním okruhu při jízdě pravidelnosti.

Pořadatelé by také rádi přivítali ve větší míře majitele jak klasických sportovních automobilů zhruba do roku 1985 (např. Triumph, MG, Austin Healey, Jaguar, Mini Porsche, Fiat atd), tak i závodních speciálů z 50. nebo 60. let, kam patřily například automobily Hakar, IFA Gbelec, HMW, Škoda 1101 Sport, Aero Minor,Tatra 607, Rulo, Střela, Pony a další. Vítáni jsou i sběratelé historických spiderů. Pro ně budou rovněž připraveny jízdy pravidelnosti s individuálním startem, aby se nemuseli obávat o své cenné stroje v případě kolize.

Od 9 hodin budou probíhat tréninkové jízdy, po obědě pak jízdy pravidelnosti a vstup na autodrom je tradičně zdarma.

Další informace na www.veteranskerojeni.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!