Avci v Turecku stíhá Rossettiho

Letošní ročník tureckého mistrovství nabízí hodně atraktivní podívanou, když do bojů o vstoupilo hned několik velkých jmen turecké rally.

Letošní ročník tureckého mistrovství nabízí hodně atraktivní podívanou, když do bojů o titul vstoupilo hned několik velkých jmen tureckého rallysportu a navíc se k nim přidal úřadující mistr Evropy Luca Rossetti. Italský pilot usedl do Škody Fabia Super 2000 a po druhém místu v úvodní rally najel na vítěznou vlnu. Ta ovšem trvala pouze do čtvrté soutěže, kterou shodou okolností byla „evropská“ Bosphorus Rally. Už na podniku kolem Istanbulu, který odstartoval sérii nezpevněných rally, Itala pořádně proháněl Yagiz Avci s Fordem Fiesta Super 2000.


Foto: www.bosphorusrally.com

Na soutěži zařazené do ME své snažení dokonal a dojel si do cíle pro první letošní triumf v domácím mistrovství. Během této rally dokázal i potrápit hvězdu evropského šampionátu Juho Hänninena s tovární Škodou. Jako další byla na pořadu dne na konci července třetí šotolinová soutěž, Kocaeli Rallisi. Nejrychleji do ní vstoupil Murat Bostanci s druhým Fordem Fiesta Super 2000, který předešlé dva podniky vládnul zbytku světa za nedostižným duem Rossetti – Avci. Bostanci sice ovládnul úvodní dva testy, ale na konci první etapy už znovu figuroval na „své“ bronzové příčce.

Tentokrát se s ní ovšem pilot Fordu nehodlal smířit, v neděli okamžitě zrána zahájil útok a vyhoupl se před Rossettiho. Toho ovšem stíhaly od začátku rally technické problémy. Sobotní potíže s tlumičem žádný zásadní vliv na jeho účinkování v soutěži neměly, zato nedělní porucha motoru už ano. Rossetti i přes odstoupení setrval ve vedení mistrovství, ale na záda mu už vydatně dýchá Avci. Jednotka tureckého Fordu opanovala druhou soutěž v řadě a aktuálně za italským pilotem zaostává o 4,4 bodu. Double modrému oválu v páté rally sezóny zajistil Bostanci a na pódium se vešel ještě Ercan Kazaz.


Foto: www.bosphorusrally.com

Pro něho tato rally znamenala významnou změnu techniky, neboť sezónu rozjel se Škodou Fabia Super 2000 a nyní už se vezl v Mini Super 2000. Debut s novým vozem Kazazovi vyšel na jedničku, třetí příčka zatím značí jeho nejlepší výsledek sezóny. Stejnou cestou jako Kazaz se vydal i Volkan Isik, který taktéž vyměnil Fabii za Countrymana. V jeho případě ale měla provedená změna negativní výsledek. Se Škodou dokázal vyhrát úvodní soutěži a po stříbru z Anatolie se udržel na dělené vedoucí příčce. Mini jej zradilo už ve druhém testu Kocaeli Rallisi a Isik se propadl v průběžném pořadí šampionátu na třetí příčku.

Výsledky soutěží tureckého šampionátu naleznete na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Rossetti 92,4, 2. Avci 88, 3. Isik 70,6, 4. Kazaz 65,4, 5. Bostanci 64,2, 6. Cukurova 42,8

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!