Ondřej Plšek - eWRC.cz
16. 8. 2012 10:20 − 2558× − 9

Matthew Wilson zpět v mistrovství světa

Zatím má ale jistý pouze start na domácí Wales Rally GB, který mu zaplatili domácí sponzoři.

Matthew Wilson je po těžkém zranění kotníku již dávno v pořádku, ale na tratích mistrovství světa nadále chybí. Původně měl jezdit za tým Go Fast Energy, jenže hlavní sponozor se po Monte vypařil jako pára nad hrncem a Matthew byl najednou stejně jako týmový kolega Henning Solberg bez peněz. A zatímco norský jezdec na svůj comeback zatím čeká, tak Wilson junior se za volant vozu WRC brzy vrátí.

S pomocí několika firem z britského hrabství Cumbria sehnal dostatek peněz na Britskou rally s Fordem Fiesta WRC a bude týmovým kolegou Ott Tanaka a Jevgenije Novikova. Vůz bude vyveden v barvách uvedeného hrabství. S některými sponzory je již dohoda podepsána, u dalších se ještě vyjednává o detailech spolupráce. "Je fantastické, že se mohu vrátit do mistrovství světa. Musel jsem na to velmi dlouho čekat. Že se mohu vrátit na mé domácí soutěži je fantastické," řekl Matthew Wilson, který pojede se svým tradičním spolujezdcem Scott Martin.


Projekt Go Fast Energy skončil fiaskem

"Jsem velmi pyšný na mé kořeny v Cumbrii. Že vlastně skoro vše v tomto projektu je z Cumbrie je fantastické. Scott a já jsme se zde narodili a vyrostli. Auto bude od M-Sportu. Užívat si podpory tolika lokálních firem je velmi povzbudivé. V přípravě na nás čeká ještě hodně práce. Letos jsem se nezúčastnil ani jedné šotolinové soutěže," dodal pětadvacetiletý jezdec.

"Jestli chceme od začátku stíhat tempo, tak musíme ještě hodně zapracovat. Mám velkou radost, že mohu znovu startovat. Snad se mi podaří dosáhnout stejného výsledku jako minulý rok. Chci britské fanoušky obdarovat dobrým výsledkem," vysvětlil pátý muž Wales Rally GB 2011. Letošní ročník této soutěže se uskuteční netradičně již v polovině září.

Komentářů celkem: 9
16. 8. 2012 11:44
0 0
To se ani nedivim,že se vypařili,když za ně jezdí takovej umělec...smajlík
16. 8. 2012 13:09
0 0
A co to s tim má společnýho??smajlík
Na ten loňskej výsledek nejspíš nenaváže, ale i tak aspoň rozšíří startovní pole.
16. 8. 2012 15:24
0 0
pupik...ty si pres ten pupik asi nevidis dal...
je ti aspon 25 to co jemu? co jsi dokazal ty do 25? videl jsi ho jet live?
16. 8. 2012 15:41
0 0
Pupiku, tohle se ti fakt nepovedlo. Matěj sice není top jezdec, ale myslím, že kolem 8.-10. fleku se pohybovat bude. Mně se na něm líbí především jeho spolehlivost...a o stylu píše meca, na ten se taky dobře kouká.
16. 8. 2012 16:14
0 0
Myslím, že Matthew patří rozhodně mezi "koukatelné" jezdce. Na absolutní špičku asi opravdu nemá, nicméně oko divákovo potěšit dovede.
16. 8. 2012 16:20
0 0
na spicku nemel ani galli nikdy a vsichni ho milovali...jemu "uskodilo" ze ho tata protezoval...ale co by ne jako majitem Msportu. To se verejnosti moc nelibilo, presto ze nezabiral nikdy misto. je lepsi videt 12 wrc nez treba jen top5...
18. 8. 2012 10:36
0 0
Filipes:máš pravdu co jsem ho viděl na trati tak stylem nikdy nezklamal oko divákasmajlík
18. 8. 2012 12:05 Upraveno 12:09
0 0
Meca sorry, ale jak muzes napsat takovou blbost a takove srovnani. Galli byl parkrat na bedne, vyhral 23 RZ a jeho umisteni v top5 byla skutecne vybojovana rychlou dravou jizdou, ne jen darovana odstupovanim jinych, a to i s takovym autem jako byla "velryba" ci Lancerem WRC pri pocatku vyvoje v jine konkurenci nez byla pozdeji. O atraktivite Wilsonovi jizdy neni pochyb, ale statistiky a vzpominky mluvi jasne a to srovnani si Galli nezaslouzi.. Zkracene receno Galli byl skutecne rychlik, ktery umel jet palbu, az nekdy prilis. To se o Wilsonovi rict rozhodne neda. smajlík
19. 8. 2012 09:36
0 0
Petan 72: nic nesrovnavam...jen pisu ze galli na spicku taky nemel to je cele...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!