20. 8. 2012 19:26 − 2848× − 4

René Dohnal se poprvé představí na Barum Rally

Příjmení Dohnal jistě netřeba představovat rallyovým fanouškům, jelikož právě toto příjmení vídáme ve startovních listinách už mnoho let.

Příjmení Dohnal jistě netřeba představovat rallyovým fanouškům, jelikož právě toto příjmení vídáme ve startovních listinách už mnoho let. Tentokrát bude ovšem řeč o mladém a talentovaném pilotu René Dohnalovi, který si na konci měsíce srpna splní svůj soutěžácký sen a poprvé se představí na populární Barum Czech Rally Zlín, která každoročně patří mezi vrcholné podniky Mezinárodního Mistrovství ČR, IRC nebo Mistrovství Evropy. Renda Dohnal pojede, stejně jako na všech letošních soutěžích, na Volkswagenu Polo 16V a zkušeným spolujezdcem Rudolfem Kouřilem.

Kariéra tohoto pilota začala v loňském roce, když jeho prvním startem byla RallyShow Uherský Brod a následně Mikuláš Rally ve Slušovicích, kde startoval s Polem ve třídě 10 a v obou případech svojí třídu vyhrál. Jako začínající pilot se Renda rozhodl jít cestou rallysprintů, kde ho naviguje již zmiňovaný Rudolf Kouřil a vozem VW Polo třídy 10, které je právě předurčené pro začínající piloty. Renda má v letošním roce za sebou pět startů. V Krkonoších a v Kostelci nad Orlicí skončil druhý ve třídě 10 a na Kopné dokonce třídu 10 vyhrál. Na úvodním sprintu sezóny, Rally Vrchovina, ho zastavila technika a v rámci poháru ČR na Valašské rally skončil desátý celkově a třetí ve třídě SA1. „Letošní sezónu pojímáme jako seznamovací a tak se snažíme hlavně závody dojíždět a získávat zkušenosti. Zatím se nám to až na jednu výjimku podařilo a musím zaklepat, že za celou půlku sezony jsem nezažili ani jeden krizový moment a i to nejspíše svědčí o určité opatrnosti se kterou do závodů vstupujeme. Je zbytečné hnát se za dobrými časy, zničit auto a ukončit tak sezónu předčasně. S dosavadním průběhem sezóny jsem jinak velice spokojen a myslím, že postupujeme krůček po krůčku, přesně tak jak jsme si s panem Kouřilem stanovili,“ říká René Dohnal.

Každý soutěžák by se chtěl jednou zúčastnit legendární Barum Rally a tento sen si vyplní i René Dohnal. „Pro mě jakožto kluka vyrůstajícího na Valašsku, je Barum rally srdcová záležitost. Už odmala jsem nevynechal ani jeden ročník a v životě by mě nenapadlo, že se někdy na start této legendární soutěže můžu postavit. Je mi jasné, že jsem si na svá bedra dal velké břímě, ale zkusíme se Barumce postavit čelem a pokořit ji. Jen tak získáme obrovské množství zkušeností, které se jistojistě budou v budoucnu hodit. Do každého závodu jdu s tím, že může být můj poslední, protože financí není mnoho a každá havárie může naše učení na velkou dobu zastavit. Proto si Barum rally pojedeme hlavně užít a ve zdraví se dostat v neděli na cílovou rampu a tím završit můj první snový rallyový rok. Bylo by totiž krásné zkompletovat trio valašských závodů, tedy Valašku, Kopnou a Barumku. Chtěl bych také moc poděkovat našim sponzorům a hlavně mému tátovi bez kterého bych svou kariéru jen horko těžko začínal. Na závěr bych chtěl pozvat všechny fanoušky do servisu, kde si mohou odnést naši letošní podpisovou kartičku a moc děkuju každému, kdo bude našemu bílému Polu fandit. Budeme snít náš sen ,“ dodává na závěr René Dohnal.

Komentářů celkem: 4
20. 8. 2012 22:12
0 0
Hodně štěstí a jen tak dál.smajlík
Hux
21. 8. 2012 23:25
0 0
Držím palce smajlíksmajlík
22. 8. 2012 20:17
0 0
Na novice veliké sousto ale jednou je vše poprvé a přeji posádce co nejlepší ůspěch a hlavně at dojedou v pořádku!!!smajlík
23. 8. 2012 09:52
0 0
Rendo ať se daří! smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!